Hotelierii, managerii de restaurant sau de cafenele sunt în plin proces de recrutare, pregătindu-se pentru sezonul estival.
Citește și: Locul de muncă plătit regește, cu până la 3.000 de euro pe lună. Angajatorii caută români muncitori
Începe sezonul angajărilor în turism. Cât câștigă un barman, ospătar sau bucătar
Angajatorii din domeniul HoReCa au început să caute personal pentru lunile de vară. Potrivit Libertatea, pe platforma eJobs, sunt deschise peste 2.500 de joburi în domeniul respectiv.
„HoReCa este un sector afectat de un nivel ridicat de fluctuație a personalului. În acest context, companiile din domeniu au fost printre primele care au apelat la soluția importului de candidați, în special din țările asiatice.
În acest moment sunt deschise peste 2.500 de joburi în sector pe platforma eJobs”, precizează Roxana Drăghici, șefa de vânzări la eJobs.
Pe baza datelor introduse în Salario, care este o platformă de comparare a salariilor, s-au putut extrage următoarele informații privind veniturile lunare ale angajaților din domeniul HoReCa.
Astfel, un ospătar câștigă în medie 2.900 de lei, salariu net, în timp ce un bucătar câștigă în medie 4.000 de lei, salariu net.
Totodată, un barman câștigă în medie 2.800 de lei, salariu net. Acesta este și salariul net al unui barista. Potrivit sursei menționate anterior, o cameristă câștigă în medie 2.600 de lei, salariu net.
În ciuda faptului că este un domeniu în care nivelul de fluctuație a personalului este unul ridicat, după cum precizează șefa de vânzări de la platforma de angajare menționată, cererea și oferta este în fiecare an în creștere.
Salariile diferă însă în funcție de postul ales, dar și de zona în care activează compania respectivă. De asemenea, diferă și în funcție de experiența fiecărui candidat. În timp ce unele joburi nu necesită experiență, altele, precum barista, trebuie făcute de oameni care și-au câștigat îndemânarea de-a lungul timpului.
Odată cu creșterea temperaturilor, pregătirile de pe litoral sunt în toi. Angajatorii se pregătesc, dorind să formeze cât mai rapid un număr suficient de angajați încât să formeze echipe care să satisfacă nevoile clienților - tot mai numeroși.