Antena Căutare

Boc spune ca 45.000 de bugetari au fost disponibilizati. Care e cifra reala?

Premierul Emil Boc vorbeste de peste 88.000 de posturi care vor fi desfiintate in sectorul bugetar pana la finele anului, cu mult peste cifra convenita cu FMI.

Nimeni nu stie exact cati bugetari au fost concediati pana acum si cati au fost mutati pe alte posturi. Financiarul scrie ca exemplul cel mai concludent despre cum a fost aplicata marea restructurare este cel al agentiilor guvernamentale, unde angajatii au fost mutati de la un minister la altul.

Premierul Emil Boc vorbeste de 45.000 de bugetari disponibilizati. Dar pana la sfarsitul anului, numarul lor se va dubla. Adica peste 88.000 de posturi din sistemul public vor fi desfiintate. Potrivit sefului de la Palatul Victoria, 14.000 dintre ele sunt posturi vacante.

Guvernantii au gasit si solutia pentru cei ramasi fara loc de munca. Cel putin la nivel declarativ. Premierul Boc ii sfatuieşte sa urmeze cursuri de recalificare profesionala sau sa lucreze la privat.

Seful guvernului a uitat insa ca si in mediul privat s-au facut disponilizari si reduceri de cheltuieli. Iar firmele care nu au fost inchise au nevoie de masuri mult mai eficiente decat scutirea de la plata contributiilor sociale.

In tot acest timp, planurile de crestere economica si combatere a evaziunii fiscale raman doar pe hartie.

Guvernul Boc bate recordul la ilegalitati fiscale... BRD i-a dat peste 4 milioane de euro lui Hagi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x