Căutare Live

Boeing va elimina peste 12.000 de locuri de muncă din Statele Unite, din cauza impactului pandemiei de coronavirus

Boeing a anunţat miercuri că va elimina peste 12.000 de locuri de muncă din Statele Unite, inclusiv prin concedierea forţată a 6.770 de lucrători americani, în cadrul restructurării necesare din cauza impactului pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Cel mai mare constructor american de avioane a mai dezvăluit planuri penttru ”alte câteva mii de concedieri” în următoarele câteva luni, dar nu a precizat unde vor avea loc.

Compania a anunţat în aprilie că va renunţa la 10% din forţa de muncă la nivel mondial de 160.000 de angajaţi, până la sfârşitul anului 2020.

Boeing a informat, miercuri, că a aprobat plecarea voluntară a 5.520 de angajaţi din SUA, în săptămânile următoare. De asemenea, Boeing a mai arătat că 6.770 de lucrători vor fi anunţaţi în această săptămână că vor fi disponibilizaţi.

Boeing ia măsuri de reducere a costurilor, ca efect al scăderii cererii de avioane din cauza pandemiei.

Directorul general al Boeing, Dave Calhoun, le-a spus angajaţilor într-un e-mail că ”impactul devastator al pandemiei asupra industriei aeriene înseamnă o reducere profundă a numărului de avioane comerciale şi de servicii de care vor avea nevoie de clienţii noştri în următorii câţiva ani, ceea ce înseamnă mai puţine locuri de muncă pe liniile de fabricaţie şi în birouri. ... Mi-aş dori să existe o altă soluţie”.

În aprilie, Boeing nu a primit nicio comandă pentru a doua oară în acest an, iar clienţii au anulat alte 108 comenzi pentru avionul 737 MAX care este consemnat la sol, ceea ce însemnă cel mai prost început de an din 1962.

Pandemia a înrăutăţit o criză prin care trece compania, după două prăbuşiri ale unor avioane 737 MAX care au avut loc anul trecut.

Luna trecută, Boeing a atras 25 de miliarde de dolari într-o ofertă de obligaţiuni care a permis companiei să evite necesitatea a a solicita ajutor guvernamental.

Reducerile de locuri de muncă includ peste 9.800 de angajaţi din statul Washington.

Boeing se aşteaptă să reia livrările de avioane 737 MAX în trimestrul al treilea, în urma aprobărilor din partea autorităţilor de reglementare, producţia fiind reluată treptat în trimestrul al doilea urmţnd să ajungă la 31 de aeronave pe lună în 2021.

"Continuăm planul de a relua producţia de avioane 737 MAX în Renton, Washington", a spus Calhoun în e-mail.
Reuters a relatat în aprilie că aprobarea pentru reluarea zborurilor avioanelor 737 MAX nu este aşteptată până cel puţin în luna august.

Sursa : news.ro

Citește și
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Florian Munteanu imbracat in costum si fluturand steagul romanesc
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
Florian Munteanu, fost pugilist devenit actor la Hollywood, flutură steagul românesc și antrenează luptători pentru filme
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole
Indicele ROBOR la 3 luni s-a menţinut miercuri la 2,42%... Managerii estimează o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul în perioada mai-iulie...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri