Antena Căutare

Brexitul fără acord poate pune în pericol exporturile de prosecco ale fermierilor italieni în Marea Britanie

Marţi, cea mai mare organizaţie de lobby a fermierilor din Italia, Coldiretti, a spus că ”inamicul prosecco va coordona ieşirea Marii Britanii din UE”, notând că britanicii cumpără în prezent o treime din exporturile Italiei de vin acidulat.

Fermierii italieni sunt îngrijoraţi că Brexitul fără acord, cu care a ameninţat viitorul premier britanic Boris Johnson, le poate pune în pericol exporturile de prosecco în Marea Britanie, transmite Reuters.

În 2016, ministrul italian al Dezvoltării, Carlo Calenda, a spus că Johnson i-a spus că Italia ar trebui să ajute Marea Britanie să păstreze accesul la piaţa Uniunii Europene după Brexit, ”pentru că nu doriţi să pierdeţi exporturile de prosecco”.

Marţi, cea mai mare organizaţie de lobby a fermierilor din Italia, Coldiretti, a spus că ”inamicul prosecco va coordona ieşirea Marii Britanii din UE”, notând că britanicii cumpără în prezent o treime din exporturile Italiei de vin acidulat.

Aceste exporturi ar putea scădea dacă Johnson îşi va pune în aplicare ameninţarea că va ieşi din UE şi de pe piaţa unică fără un acord, pe 31 octombrie, ceea ce ar face ca Marea Britanie şi UE să impună tarife pentru importuri.

Coldiretti a spus că ar putea avea loc evoluţii şi mai rele, având în vedere că produse alimentare regionale cum ar fi şampania franţuzească, şunca spaniolă şi prosecco italienesc, acesta din urmă fiind cel mai falsificat vin din Italia, se bucură în prezent de un statut protejat în Marea Britanie, conform regulilor europene.

”Există un risc serios ca Marea Britanie să devine un centru pentru produse falsificate cu eticheta made in Italy”, a spus Coldiretti.

În urmă cu trei ani, Calenda i-a spus lui Johnson că Marea Britanie va fi cea care va pierde în cazul unui Brexit fără acord.

”El a spus: Veţi vinde mai puţin prosecco. Eu am spus: OK, voi veţi vinde mai puţin peşte şi chipsuri, dar eu voi vinde mai puţin prosecco într-o ţară, iar voi veţi vinde mai puţin în 27 de ţări”, a declarat Calenda la Bloomberg TV.

Sursa : news.ro

Gigantul Alibaba Group va permite firmelor mici din Statele Unite să îşi vândă produsele pe platforma sa... Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 3,11%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x