Antena Căutare

Brokerul Cristian Sima a pariat si un miliard de dolari pe luna!

Cristian Sima spune in cea de-a treia scrisoare pe care a trimis-o in tara ca a rulat la un moment dat si "un miliard de dolari pe luna".

"Goldman Sachs iti permite marje de 0,25% la monezi si futures pe indici si de 5% pe actiuni, adica uneori risti de 400 de ori suma investita", scrie el. Sima mai scrie ca desi cei 60 de clienti ai sai care tranzactionau prin WBS Holding au semnat ca isi asuma riscurile, el nu ar vrea sa se scuze prin asta.
Momentan, daca toti clientii si-ar retrage banii, atunci ar fi lipsa 2 milioane de euro si 2 milioane de dolari, insa scrie ca jumatate din suma s-ar putea recupera daca ar fi vandute proprietatile sale.

De asemenea, el mai scrie ca WBS Romania, firma inregistrata la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), nu are clienti cu conturi discretionare, adica manageriate de Sima. "WBS Romania nu are clienti discretionari,controlul CNVM va confirma ca toate conturile clientilor sunt pline cu ceea ce clientii stiu si cu actiunile lor", scrie el in misiva.

Sima mai spune ca "Sibex, Casa de Compensatie, si Depozitarul au toti banii in lei, dolari ,i franci. Au inceput deja sa vanda dolarii in lei. Daca vor astepta pana la sfarsitul anului bursa va iesi pe castig chiar daca nu mai face nicio tranzactie, doar din castigul financiar. Nu uitati, capitalizarea bursiera a Sibex este de 32 milioane de roni iar pe conturile societatii plus Casa si Depozitar sunt 58 de milioane de roni in depozite in dolari si franci. Le-as recomanda sa continue relatia cu London Stock Exchange si sa nu dizolve bursa".

In privinta clientilor, fostul ministru de Finante Daniel Daianu ar avea 200.000 de dolari iar creatoarea de moda Irina Schrotter alti 100.000 de dolari.

Traian Basescu nu a primit nicio analiza economica si nu a fost consiliat de catre Cristian Sima... Cristian Sima - portretul unui speculator „mioritic”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x