Antena Căutare

Bucuresti: Autostrada A1, conectata cu Splaiul Independentei

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a verificat sambata stadiul lucrarilor investitiei care presupune conectarea Splaiului Independentei din Capitala cu Autostrada 1 Bucuresti – Pitesti. Edilul Capitalei a apreciat ca trebuie asigurata continuarea proiectului pentru ca acesta sa fie terminat in timp util, respectiv in iunie 2012. Lucrarea consta in realizarea unui sistem ru-tier de tip "drum expres", care va conecta Splaiul Independentei cu Autostrada A1, devenind astfel o alternativa importanta la Bulevardul Iuliu Maniu, care preia circa 80% din traficul provenit din A1, la care se adauga si traficul local, foarte intens, cauzat de aglomerarea urbana din zona.

In prezent se desfasoara lucrarile de realizare a nodului Splaiul Independentei - Soseaua Virtutii. Proiectul, cu o durata de executie de 35 de luni si cu o valoare de contract de 579.851.193 de lei, presupune realizarea unui traseu cu lungimea de 8,3 kilometri.

Sorin Oprescu a mers si ieri pe teren. El a verificat stadiul lucrarilor la obiectivul de investitii "Supralargire Soseaua Pipera (Floreasca - CF Bucuresti - Constanta) si Pasaj denivelat", edilul dorind sa se asigure ca lucrarea va fi finalizata la termenul stabilit.

Primarul general al Capitalei s-a declarat multumit de stadiul lucrarilor de supralargire a Soselei Pipera, estimand ca in toamna acestui an, la inceputul lunii octombrie, lucrarea va fi finalizata.

"Lucrarea este in grafic, s-au executat aproape toti pilonii forati si pe trei tronsoane ale podului au fost deja amplasate grinzile. Exproprierile sunt terminate, asa ca nu exista nici un motiv ca termenul estimat sa fie depasit si ca intregul proiect sa nu fie dat in circulatie pana la sfarsitul acestui an", a spus Oprescu. El a adaugat ca, fiind un proiect in derulare, nu se pune problema sa nu fie acoperita partea de finantare.

Sursa: Jurnalul National

Compania petroliera SOCAR planuieste deschiderea a 300 de benzinarii in Romania... Leul se apreciaza in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x