Antena Căutare

Bucuresti: Criza a scazut chiriile de pe Magheru

Bulevardul Magheru a coborat sapte pozitii in 2010, pe locul 47, intr-un clasament al celor mai scumpe 59 de artere comerciale la nivel mondial, elaborat de firma Cushman & Wakefield pe baza valorii chiriilor.

A devenit astfel printre cele mai ieftine strazi comerciale din Europa Centrala si de Est, dovedind cat de puternica a fost criza din Romania in ultimul an. Chiria anuala din aceasta locatie din Bucuresti era, in iunie 2009, de 777 de euro pe metru patrat, in scadere cu circa 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. De altfel, chiriile pentru spatiile comerciale amplasate pe cele mai bune artere comerciale din Romania a inregistrat o scadere in medie cu 15%, din iunie 2009 si pana in iunie 2010.

Si in celelalte capitale din Europa Centrala si de Est, mai putin in Moscova, au fost inregistrate scaderi ale chiriilor. Totusi, exista multe artere care au intrecut Magheru, pentru ca scaderile chiriilor au fost mai mici decat in Bucuresti.

Artere comerciale din orase aflate in centrul si estul Europei care s-au plasat inaintea Bulevardului Magheru sunt, in ordine, din Moscova (locul 15), Praga (locul 27), Budapesta (locul 37) si Varsovia (locul 40), potrivit raportului Main Streets Across The World 2010. De altfel, acest clasament este considerat un barometru mondial al sectorului de retail si chiar al intensitatii crizei.

Topul la nivel mondial este condus in ordine de 5th Avenue din New York, care s-a mentinut pe pozitia de lider, cu o chirie de 16.257 de euro pe metru patrat, urmat de Causeway Bay din Hong Kong, cu 14.620 de euro pe metru patrat, Ginza din Tokyo, cu 7.711 euro pe metru patrat, si New Bond Street din Londra, cu 7.345 de euro pe metru patrat. Pe pozitia a cincea se afla Avenue des Champs Elysées din Paris, cu 6.965 de euro pe metru patrat.

Majoritatea locatiilor de retail din lume au rezistat in ultimele 12 luni, America Latina si Asia-Pacific inregistrand cea mai mare crestere a chiriilor, in conformitate cu cresterea economica, conform Cushman & Wakefield. Strada Haddock Lobo din Sao Paulo, Brazilia, a inregistrat cresterea cea mai mare la nivel mondial, chiriile urcand cu 92%.

Sursa: Jurnalul National

Agricultorii vor primi in avans pana la 50% din platile directe... Fondul Proprietatea, lasat fara creantele pe care Romania le are dinainte de 1989...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x