Antena Căutare

Bucuresti: Desi e numai un proiect, Oprescu vrea taxa pe autostrada suspendata

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu a prezentat, miercuri, oamenilor de afaceri "Conceptul Strategic Bucuresti 2035", ce presupune, printre altele, unirea celor sapte gari din Bucuresti prin linie de metrou, dublarea spatiilor verzi si recuperarea identitatii urbane pentru zona centrala, dar si construirea autostrazii suspendate, ce va face legatura intre Soseaua Colentina si Piata Crangasi - Lacul Morii. Desi "Inelul Median", cum i se mai spune, nu "zboara" decat pe hartie, neavand nici PUZ-ul (Planul Urbanistic Zonal) gata, Oprescu a estimat deja ca bucurestenii vor plati o taxa speciala (bovinieta) pentru a-l folosi.

"Drumul expres va fi construit in parteneriat public privat, cu investitori chinezi. Pentru recuperarea investitiei, avem in vedere trei metode: mentenanta drumului va fi facuta pe banii Primariei, se va institui o bovinieta pentru cei care vor circula pe acolo iar o parte din investitie va fi asigurata si din fonduri guvernamentale", a declarat Sorin Oprescu.

Ideea autostrazii suspendate a fost promovata de Sorin Oprescu in campania sa pentru Capitala din 2008. Aceasta are o lungime de 13,5 kilometri si "zboara" pe deasupra si dedesubtul Bucurestiului, din zona Soseaua Colentina, pe sub Parcul Herastrau si Piata Presei, pana la Lacul Morii.

Lucrarile ar trebui sa inceapa la sfarsitul anului 2011 si ar urma sa dureze un an si jumatate. Costul lucrarii este estimat la 1,3 miliarde de euro.

CE: Cresterea economica pentru Romania in 2012 a fost revizuita in scadere... Ungaria, sanctionata pentru nesupunere fiscala: Poate pierde 495 mil. €!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x