Antena Căutare

Bucuresti: La Academia Militara se construieste una dintre cele mai adanci statii de metrou din Romania

Galeria subterana masoara aproape 20 de metri, iar sapaturile s-au facut la aceasta adancime din cauza infrastructurii din zona. Reporterii Observatorului au filmat, in premiera, lucrarile din adancuri.

Structura viitoarei statii Academia Militara este aproape gata. Dupa ce va fi scos pamantul din galerie, vor fi coborate frezele. Iar utilajele vor putea lucra si pe timp de iarna pentru ca pot sapa si daca pamantul e inghetat.

"Speram sa avanseze rapid, ne grabim pe traseu la toate celelalte 8 statii care sunt in lucru pt ca atunci cand ajung frezele sa gaseasca statiile gata facute", a declarat Gheorghe Udriste, directorul de investitii al Metrorex.

Cea mai aproape de suprafata, in prezent, este statia Piata Romana, la 10 metri. Iar cea mai adanca este cea de la Piata Unirii, care se afla la 20 de metri sub pamant.

Magistrala 5 de metrou ar trebui sa fie gata in 2015 si va avea 12 statii. Noua linie va fi folosita de aproximativ 300 de mii de locuitori ai sectoarelor 5 si 6 ale Capitalei. Investitia totala se ridica la peste 200 de milioane de euro.

Datori la fisc: Rromii din Targu Jiu isi vand palatele... Christine Lagarde, seful FMI, avertizeaza: “Datoria tarilor bogate a ajuns la nivelul din perioada razboiului”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x