Antena Căutare

Bugetarii romani, printre cei mai prost platiti din UE

Bugetarii romani castiga mai putin decat ceilalti europeni, in frunte cu premierul Emil Boc. Salariul sefului Guvernului se ridica la 1.500 de euro lunar. O suma considerabila pentru un roman obisnuit, dar infima in comparatie cu seful Guvernului de la Paris, care este platit cu 20.000 de euro.



Mai modesti, omologii sai europeni n-o duc insa deloc rau. Oficial, cel mai bine platit este prim-ministrul francez Francois Fillon - cu 20.000 de euro. Si este urmat in top de cancelarul german Angela Merkel, care primeste 19.000 de euro in fiecare luna.

Emil Boc are, intr-adevar, in liga premierilor, cea mai mica leafa din Uniunea Europeana - 1.500 de euro. Chiar si seful Cabinetului de la Sofia castiga mai mult: premierul bulgar este platit cu 1.650 de euro in fiecare luna.

In total, doar 11 dintre cei 27 de premieri ai Uniunii Europene castiga salarii de peste 10.000 euro. Iar daca este insa sa ne raportam la fostele state comuniste, doar unul dintre sefii de Guverne ai acestora trece pragul de 10 mii - primul ministru lituanian, care incaseaza, lunar, 14.000 de euro.

Clasamentul a fost realizat de presa, pe baza datelor oficiale furnizate de institutiile guvernamentale ale statelor respective.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Inflatia anuala a crescut la 8,34% in aprilie, atingand maximul din iulie 2008... De ce nu are chef OMV “Grasanul” de oferta de actiuni Petrom?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x