Antena Căutare

Bugetarii s-au apucat de treaba. De astazi puteti plati taxe si impozite

S-au distrat, au petrecut pana dimineata, au dansat, au schiat, dar de astazi gata! Vacanta de Sarbatori s-a terminat. Cel putin pentru bugetari. Ei s-au intors astazi la munca. Si nu le este usor deloc, dupa ce au stat acasa zece zile.

De dimineata, la primaria Constanta, angajatii reuseau cu greu sa-si reintre in ritm. Seful, adica Radu Mazare, e inca in vacanta. Ii tine insa locul vicele. Nici nu se putea altfel, pentru ca intr-o primarie problemele nu-si iau niciodata vacanta.

“Intotdeauna e de munca la o primarie mare cum e cea a municipiului Constanta, dar ma bucur sa vad ca colegii mei au venit cu tonus”, a declarat Decebal Fagadau.

Incet – incet, activitatea in institutiile publice reintra in normal. Desi, dupa o vacanta prelungita si cu un weekend care bate la usa, cheful de munca vine mai greu.

Prima zi de munca, prima zi de taxe

2013 aduce o indexare la nivelului impozitelor pe case, terenuri sau masini. Cat despre indexarea nivelului taxelor si impozitelor, conform Codului fiscal, Guvernul are obligatia sa majoreze cuantumul acestora o data la trei ani, tinand cont de rata inflatiei.

Noutatea o reprezinta faptul ca, incepand cu 2013, Executivul a dat mana libera autoritatilor locale sa stabileasca daca maresc sau nu taxele si cu cat.

Pentru bistriteni, de exemplu, s-a stabilit deja ca vor plati mai mult anul acesta cu 16%. Tot autoritatile locale au insa si dreptul de a reduce nivelul impozitelor pentru cladiri, terenuri si masini cu pana la 10%, in conditiile platii integrale a darilor, pana pe 31 martie.

foto: Intact Images

Misiunea FMI revine la Bucuresti, pe 15 ianuarie. Urmeaza noi evaluari ale acordului stand-by cu Romania... Ce spun 13 antreprenori si manageri despre anul 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x