Antena Căutare

Bugetul de stat, mai bogat cu 25 mil. lei lunar ca urmare a recalcularii pensiilor speciale

Potrivit Ministerului Muncii, recalcularea pensiilor speciale va aduce bugetului de stat economii de aproximativ 25 de milioane de lei pe luna, respectiv 300 milioane de lei pe an.

Procesul de recalculare a pensiilor speciale se va desfasura in doua etape. In primul rand, in 30 de zile de la aprobarea normelor de aplicare a legii, vor fi recalculate pensiile diplomatilor, ale parlamentarilor si ale fostilor angajati din aviatie, iar apoi, pana la sfarsitul anului, se vor ajusta pensiile celor din cadrul armatei, politiei si serviciilor speciale.

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a precizat, joi, ca in cazul pensionarilor din armata nu este obligatoriu ca pensiile sa scada, unele putand chiar sa creasca. In orice caz, acestea nu vor fi mai mici de 3.000 de lei, a spus Seitan.

Articolul privind recalcularea pensiilor magistratilor a fost declarat neconstitutional, vinerea trecuta, de Curtea Constitutionala si a fost eliminat din textul final al legii.

Jale in Sanatate: Institutul Cantacuzino cauta donatori... de bani... Bugetul de stat, mai bogat cu 25 mil. lei lunar ca urmare a recalcularii pensiilor speciale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x