Antena Căutare

Bugetul MAI avizat in comisii: 1,7 miliarde de euro si 18.000 de disponibilizati

Bugetul Ministerului Administratiei si Internelor (MAI) avizat, joi, in comisiile reunite de aparare si ordine publica din Parlament este de aproximativ 1,7 miliarde de euro, respectiv 1,38 la suta din PIB, acesta prevazand totodata si disponibilizarea a 18.000 de angajati in 2011, in doua etape.

Potrivit documentului avizat de comisiile reunite de aparare si ordine publica, in prima parte a anului viitor vor fi disponibilizati peste 7.900 de angajati, numarul de salariati ai MAI ajungand astfel la aproximativ 141.000.

In a doua parte a anului viitor, alti 10.000 de angajati din structurile de ordine publica vor fi disponibilizati, pentru a face economii la cheltuielile de personal, conform aceluiasi document.

Presedintele Comisiei de aparare din Senat, Teodor Melescanu, a declarat, la finalul sedintei privind bugetele MApN, MAI, SPP, STS si ORNISS, ca toate aceste bugete au foarte mari probleme de supravietuire si ca fondurile nu ajung decat pentru sase luni, insa a precizat ca ar putea fi suplimentate. El a mai spus ca MAI a primit 1,38 la suta din PIB, respectiv aproximativ 1,7 miliarde de euro.

Melescanu a precizat ca au fost mai multe amendamente propuse referitoare la bugetul MAI, printre care asigurarea fondurilor pentru suportarea drepturilor de hrana din trecut, a drepturilor de uniforma, a cheltuielilor de personal, in conditiile in care s-a propus o reducere de 18.000 de angajati.

Presedintele Comisiei de aparare din Senat a explicat ca MAI are restante la plata drepturilor de uniforma pentru politisti de aproape un an.

Melescanu a mai spus ca reprezentantii PNL au votat impotriva avizarii bugetului MAI.

"La final am votat impotriva avizului favorabil pentru ca, din punctul nostru de vedere, reducerea cu 18.000 de oameni din minister ar agrava si mai mult situatia dificila care este pe combaterea criminalitatii", a spus Melescanu, care a precizat ca acest numar reiesea din propunerea de buget pentru MAI.

Ministrul Administratiei si Internelor, Traian Igas, a declarat insa, la iesirea din sedinta, ca aceasta cifra este interpretata gresit.

"Este o cifra interpretata gresit, nu putem discuta asa ceva. Nu putem discuta de nicio cifra pana nu avem o analiza", a spus Igas.

Ministrul a precizat ca declaratiile lui Teodor Melescanu sunt politice.

"Nu stiu ce a declarat domnul Melescanu, el este un om politic, e normal sa faca declaratii politice, dar eu nu-mi permit, ca ministru", a sublinat Igas.

El a mai aratat ca, la momentul finalizarii unei strategii, MAI nu va avea nicio rezerva sa faca public numarul disponibilizarilor.

Totodata, deputatul PSD Marian Saniuta, vicepresedintele Comisiei de aparare din Camera Deputatilor, a aratat o foaie a bugetului la finalul sedintei, din care reiese numarul propus pentru disponibilizari.

"Se vede clar reducerea de 7.960 de posturi pentru trimestrul unu si inca 10.000 de posturi, de la 141.647 la 131.647, pentru trimestrul al doilea. Acestea adunate dau aproape 18.000 de posturi de lucratori de politie care se vor reduce, conform acestui proiect de buget, in anul 2011. Asta ne-a pus in situatia de a nu vota acest buget si de a fi impotriva lui. si vom fi in continuare impotriva lui", a spus Saniuta.

Sursa: Jurnalul National

Elita secreta de pe Wall Street: 9 bancheri se intalnesc lunar pentru a proteja interesele marilor banci... 170 milioane de euro si zero poduri reabilitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x