Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:00Film: Maleficent

Bursa de la Bucuresti a inchis sesiunea cu o scadere de 1,6%

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inregistrat o corectie de 1,64% in sesiunea de vineri, in linie cu majoritatea pietelor europene, iar scaderea a venit pe o lichiditate dubla fata de joi, de 39,4 milioane lei, suma din care 60% au reprezentat tranzactiile cu actiunile Fondului Proprietatea, potrivit Mediafax.

"Corectiile au continuat pe toate pietele financiare dupa ce investitorii nu au primit ieri niciun mesaj clar din partea reprezentantilor G20 privind posibile interventii pentru a fi reluata cresterea economica. De asemenea, anuntul reprezentantilor europeni care transmit ca Banca Central Europeana va interveni abia in octombrie pentru a stopa efectele incetinirii cresterii economice a contribuit si mai mult in agitarea pietelor si accentuarea scaderilor pe burse. Investitorii sunt sa fie din ce in ce mai dezamagiti ca nu se vede nicio masura clara din partea autoritatilor pentru stoparea efectelor nocive asupra economiilor statelor si din aceasta cauza asistam la aceasta nervozitate. De partea cealalta, cel mai probabil reprezentantii guvernelor fie asteapta sa vada care este exact gravitatea situatiei, fie nu stiu ce masuri sa adopte si probabil din acesta cauza nu au venit pana in acest moment cu nicio masura clara",
"Piata locala s-a comportat asemanator evolutiilor externe, mai ales in aceasta perioada de corectie, singura diferenta fiind data de valoarea indicilor de unde au inceput scaderile. Daca pe pietele internationale am vazut inceputul corectiilor de la valori mult mai ridicate in comparatie cu maximele din 2007, pe piata locala acest lucru s-a intamplat total diferit, nivelul indicilor fiind mult mai jos. Cred ca situatia aceasta se explica prin perceptia si increderea redusa a investitorilor asupra pietei si titlurilor locale si din aceasta cauza vedem corectii aproape duble in unele cazuri fata de corectiile pietelor internationale, iar revenirile, atunci cand au loc, sunt mult mai timide"
Recomandari