Căutare Live

Bursa de pe Wall Street a închis în creştere puternică, susţinută de planul de stimulare de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Senat

Principalii indici ai bursei de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de joi în creştere puternică, în pofida numărului record de solicitări pentru indemnizaţii de şomaj, traderii fiind concentraţi pe planul de susţinere a economiei de 2.000 de miliarde de dolari adoptat de Senat şi pe alte posibile măsuri de stimulare, transmite Reuters.

Planul prevede inundarea cu numerar a economiei, pentru a atenua impactul major al epidemiei de coronavirus, care se face deja simţit. Aproape 3,3 milioane de americani au solicitat indemnizaţii pentru şomaj, în utlima săptămână, eclipsând record anterior, de 695.000, stabilit în 1982. Programul de stimulare va fi trimis în Camera Reprezentanţilor, petnru a fi votat vineri.

“În mai puţin de două săptămâni, am trecut de la un grad de ocupare integrală a forţei de muncă la o distrugere a locurilor de muncă care nu a mai avut loc pe timp de pace”, a scris Christopher Dembik, analist şef la Saxo Bank.

Joi, preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a afirmat că economia americanp a intrat deja în recesiune, dar să reluarea activităţilor economice va depinde de ţinerea sub control a răspândirii virusului.

Indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 6,38%, S&P 500 cu 6,24%, iar Nasdaq Composite cu 5,6%.

Indicele pan-european STOXX 600 a închis joi în urcare cu 2,55%, iar indicele global MSCI cu 3,79%.

Acţiunile la nivel mondial au pierdut circa un sfert de valoarea lor, în ultimele şase săptămâni, din cauza panicii provocate de pandemie.

Combinaţia dintre solicitările uriaşe pentru indemnizaţii pentru şomaj şi măsurile de stimulare pregătite au dus la deprecierea dolarului.

Indicele dolarului, care urmăreşte evoluţia dolarului în raport cu şase valute importante, a scăzut cu 1,457%, cel mai mare declin zilnic consemnat din iunie 2016. Euro a urcat cu 1,42%, la 1,1034 dolari pe unitate.

Preţul petrolului american WTI a scăzut cu până la 6,7%, la 22,85 dolari pe baril, ar cel al petrolului Brent cu 3,07%, la 26,55 dolari pe baril.

Sursa : news.ro

Oficial! Românii pot cere amânare ratelor până la nouă luni. Ce condiții trebuie îndeplinite... Primarul New York City: Cel puţin o jumătate de milion de persoane din oraş îşi vor pierde slujbele din cauza pandemiei ...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri