Căutare Live

Bursele au crescut puternic la nivel mondial şi euro s-a apreciat faţă de dolar, miercuri, investitorii aşteptând noi măsuri de susţinere a economiilor

Bursele au crescut puternic la nivel mondial, iar euro s-a apreciat faţă de dolar, miercuri, pentru a şaptea şedinţă de tranzacţionare consecutivă, evoluţii care indică un apetit ridicat pentru plasamente riscante, pe fondul relaxării restricţiilor legate de coronavirus şi a speranţelor pentru noi măsuri monetare de stimulare a redresării economice, transmite Reuters.

Investitorii au vândut active considerate sigure, cum ar fi aurul şi obligaţiunile guvernamentale, în urma unor date economice încurajatoare din China şi a speranţelor că ce a fost mai greu din impactul crizei coronavirusului a trecut.

Declinul preţurilor aurului s-a accentuat, în timp ce indicele global MSCI, care include indici burseri din 49 de ţări, a urcat la cel mai ridicat nivel atins din 6 martie, iar randamentul obligaţiunilor germane pe termen de 10 ani a stins cel mai ridicat nivel de la jumătatea lunii aprilie.

Contractele futures pentru aur au scăzut cu 27,4 dolari, la 1.697,8 dolari uncia, fiind pentru prima oară într-o săptămână când aurul a fost cotat sub 1.700 de dolari uncia.

Euro a urcat cu 0,6%, la 1,1237 dolari pe unitate, iar din 25 mai s-a apreciat cu peste 3%.

Preţul cuprului a atins cel mai ridicat nivel din luma martie, susţinut de perspectiva unei cereri mai mari din partea Chinei, după ce sectorul serviciilor a revenit la creştere în aprilie, pentru prima oară din ianuarie, potrivit unui sondaj privat.

Dolarul a scăzut la un minim al ultimelor 11 săptămâni faţă de un coş de valute, dar creşterea puternică a acţiunilor a dat tonul optimismului investitorilor. Bursele din Paris şi Frankfurt au urcat cu peste 3%, iar indicele Dow Jones a avansat cu 2%, susţinut de creşterea acţiunilor Boeing.

Indicele global MSCI a crescut cu 1,67%, fiind cu mai puţin de 9 puncte procentuale sub un maxim istoric atins în februarie. Indicele pan-european STOXX 600 a urcat cu 2,54%.

La New York, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut cu 2,05%, S&P 500 cu 1,36%, iar Nasdaq Composite cu 0,78%.

Acţiunile Boieng au avansat cu aproape 13%, în urma anunţului companiei Third Point, a investitorului miliardar Daniel Loeb,că a cumpărat o participaţie la producătorul de avioane.

Datele au arătat o stabilizare a pieţei muncii în SUA, angajatorii privaţi concediind 2,76 de milioane de angajaţi, săptămâna trecută, faţă de pierderile aşteptate de analişti, de 9 milioane de locuri de muncă.

Institute for Supply Management’s (ISM) a anunţat că activităţile din sectorul serviciilor au revenit de la cel mai redus nivel din 11 ani, atins în luna mai.

Un alt sondaj a arătat că activităţile de afaceri din zona euro au înregistrat o nouă contracţie în luna mai. Există însă semne că a fost depăşită cea mai dificilă perioadă, dar redresarea va fi lentă.

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole

Preţul petrolului s-a retras, după ce a depăşit nivelul de 40 de dolari pe baril, cel mai ridicat nivel atins din luna martie, apărând îndoieli legate de momentul şi amploarea unei posibile prelungiri a acordului de reducere a producţiei de ţiţei decătre OPEC şi aliaţii acesteia.

Petrolul de referinţă pe piaţa americană a închis în urcare cu 48 de cenţi, la 37,29 dolari pe baril. Cotaţia petrolului Brent a avansat cu 22 de cenţi, la 39,79 dolari pe baril.

Indicele dolarului a scăzut cu 0,284%.

Analiştii anticipează că Banca Centrală Europenă va suplimenta achizişiile de obligaţiuni, la şedinţa de politică monetară de joi.

Sursa : news.ro

Ultimă oră! Până când NU va putea ANAF să pună popriri! Termenul a fost prelungit de Camera Deputaților!... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut joi la 2,25%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri