Antena Căutare

BVB a inchis in scadere cu 0,6%, dupa o sedinta cu volatilitate ridicata

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a inchis astazi in scadere cu 0,59%, dupa o sedinta cu volatilitate ridicata in special pe actiunile din sectorul financiar, miscarile fiind influentate in continuare de oscilatiile pietelor externe.

Piata a oscilat usor toata dimineata, cotatiile ajungand din ce in ce mai jos, dupa ce bursele vest-europene si piata futures din SUA s-au intors pe teritoriu negativ.

Punctul minim al indicelui general al pietei, BET-C, a fost atins in jurul orei 15:00, cand bursa era in scadere cu aproape 2,8%. Apoi, piata a recuperat o parte din corectie si a incheiat ziua in scadere cu numai 0,59%. Recuperarea a fost determinata de revenirea usoara a pietei futures si de perioade de intoarcere pe crestere burselor de la Frankfurt si Londra.

La finalul sedintei, indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 1,85%, iar titlurile celor cinci SIF-uri si actiunile Fondului Proprietatea (FP) plasau indicele BET-FI cu 1,31% sub inchiderea precedenta, informeaza Mediafax.

Pe de alta parte, indicele BET-NG, al actiunilor companiilor din sectorul energetic, era in crestere cu 0,1%.

Indicele extins al bursei, BET-XT, care sintetizeaza evolutia primelor 25 de titluri in functie de lichiditate, inclusiv SIF-urile si FP, a coborat cu 1,62%.

S&P: Bursa americana, sub semnul "crucii mortii"... Ion Ariton face reclama la actiunile Transelectrica si Transgaz, in China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x