Antena Căutare

Calendarul fiscal 2012: Vezi pana cand se pot plati taxele si impozitele fara penalitati!

Calendarul fiscal se adreseaza celor care au o locuinta, o masina sau romanilor care obtin bani din contracte de comision, din inchirieri de locuinte, dar si persoanelor care lucreaza ca liber-profesionisti sau care au venituri din alte activitati comerciale.

Vreti sa stiti care sunt datele pana la care puteti plati fara penalizari taxele si impozitele locale sau pe cele de la sectia financiara? Consultati calendarul fiscal pentru 2012.

Taxele si impozitele sunt percepute de stat dupa un calendar intocmit de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Acesta stabileste termenele-limita pana la care contribuabilii persoane fizice sau juridice trebuie sa depuna la unitatea fiscala unde sunt arondati documentele fiscale si sa faca platile anticipate aferente impozitelor care trebuie platite. Calendarul Fiscal trebuie respectat, deoarece depasirea termenelor atrage dupa sine penalizari si amenzi.

Primariile percep taxe pentru toti proprietarii de locuinte si terenuri intravilane sau extravilane. De asemenea, si posesorii de autovehicule, rulote, barci cu motor ori fara motor sau de locuri de parcare si garaje achita taxe locale. Plata acestora se poate face fara majorari, in doua transe, pana pe 31 martie, respectiv 30 septembrie.

Taxele locale se pot plati la directia de impozite si taxe locale din primarii, precum si la unitatile CEC sau la oficiile postale din toata tara.

Si proprietarii care inchiriaza locuinte, terenuri, spatii comerciale si industriale trebuie sa mearga la sectiile financiare unde sunt arondati si sa depuna declaratiile privind veniturile realizate pana pe 16 ianuarie. Insa, cei care doresc sa opteze pentru determinarea venitului net in sistem real trebuie sa anunte acest lucru la Administratia Financiara unde sunt arondati pana pe 31 ianuarie. Platile se fac trimestrial, pana la 15 martie, 15 iunie, 15 septembrie si 15 decembrie.

Si persoanele care presteaza activitati in regim de consignatie trebuie sa le declare la sectiile financiare pana in ultima zi din februarie, iar platile se fac trimestrial, datele fiind aceleasi ca si in cazul celor care obtin venituri din inchirierea de proprietati.

Profesii liberale

Romanii care obtin venituri din activitati independente impuse pe baza de norme de venit - notari, avocati, evaluatori, artisti etc. - au obligatia sa depuna declaratiile privind veniturile realizate pana pe 25 mai. Insa, cei care opteaza pentru determinarea venitului net in sistem real trebuie sa anunte acest lucru la Administratia Financiara unde sunt arondati pana pe 31 ianuarie. Optiunea este valabila timp de doi ani.

Aceeasi procedura trebuie urmata si de oamenii care obtin bani din drepturi de proprietate intelectuala, precum si de cei care cultiva si vand flori, legume, ciuperci si de fermierii care obtin venituri din exploatarea pepinierelor viticole si pomicole sau din alte activitati similare celor considerate activitati agricole.

CITESTE tot articolul in Jurnalul National!

ExxonMobil si Petrom au inceput sa foreze in Marea Negra... Daca se respecta termenii din contracte vom avea 500 de km de autostrada, la finele lui 2012...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x