Antena Căutare

Cannes - Jumătate de miliard de euro pentru renovarea Palais des Festivals, construirea unui muzeu al filmului şi a unui campus

Primarul oraşului Cannes a anunţat un proiect în valoare de 500 de milioane de euro care va include renovarea Palais des Festivals, ce găzduieşte anual cel mai important festival de film din lume, construirea unui muzeu al filmului şi a unui campus audiovizual.

David Lisnard a anunţat iniţierea proiectului „Cannes on Air” - bugetat cu jumătate de miliard de euro, dintre care 175 de milioane de euro au fost deja strânşi şi investiţi - care include refacerea Palais des Festivals, gazda şi pentru MIPCOM, CanneSeries, Cannes Lions, deschis la începutul anilor 1980.

Conform planului, va fi adăugat un nivel unde se va afla o sală de cinema cu 500 de locuri şi va fi renovat Salon des Ambassadeurs. Costurile sunt estimate la 62 de milioane de euro.

Primarul a prezentat proiectul la o întâlnire cu profesionişti din industrie care a avut loc la Centrul Naţional al Cinematografiei din Paris.

Crearea unui muzeu internaţional al filmului, care ar urma să fie deschis în 2025, va costa 200 de milioane de euro. El va fi dedicat istoriei cinematografiei, Festivalului de la Cannes şi efectelor speciale. Îi va fi adăugată construirea unui multiplex cu 12 săli şi 2.426 de locuri.

Acesta, intitulat Cineum Cannes, va fi inaugurat în iunie 2020, în parcul tehnologic cunoscut sub numele „Bastide Rouge”, ce va fi construit în vestul oraşului. Parcul va cuprinde şi o universitate dedicată domeniului audiovizual în al cărei campus vor putea fi primiţi 1.200 de studenţi.

„Vrem să devenim capitala europeană a scrierii şi un tărâm prolific pentru noile talente”, a spus Lisnard, citat de presa franceză.

Cea de-a 73-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 12 - 23 mai 2020.

Sursa : news.ro

BNR Curs valutar 24 octombrie 2019. Euro și dolarul sunt în scădere... Situație critică în Vrancea! Aproximativ 100 de școli au rămas fără bani de salarii pentru profesori...
Cum te poți bucura de cea mai bună aromă a legumelor: sfaturi simple de gătit
Află cum te poți bucura de cea mai bună aromă a legumelor, mai ales dacă vrei să schimbi...
Horoscopul zilei de 27 ianuarie 2023. Racii vor primi o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 ianuarie 2023 spune că nativii in zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Nuanțe de ruj pe care să le eviți dacă ai peste 40 de ani. Care sunt explicațiile make-up artiștilor
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x