Antena Căutare

Capital Economics: Romania nu ar trebui sa adopte euro in 2015

Analistii de la Capital Economics sustin ca diferentele dintre Romania si zona euro "sunt atat de mari in acest moment in ceea ce priveste structura economiei, dar si in privinta regulilor actuale din zona euro" incat adoptarea monedei unice nu ar trebui sa se produca in 2015.

"Cred ca punctul cheie este ca Romaniei i-ar fi cel mai bine daca si-ar pastra moneda si controlul asupra politicii monetare si a cursului de schimb. Nu cred ca surprinde pe cineva, dar tarile din Europa Centrala si de Est care au avut cursul cel mai flexibil in ultimul deceniu au si prosperat cel mai mult. Acele tari care si-au fixat moneda de euro au atras cele mai drastice consecinte ale boom-ului de credite si, in consecinta, au avut o recuperare mai lenta", a declarat Neil Shearing, analist senior Capital Economics.

"Tarile care au avut un curs flotant, precum Polonia, au avut o scadere a activitatii mult mai slaba si o revenire mult mai rapida. Cred ca acest lucru se datoreaza controlului suveran asupra politicii monetare si a politicii cursului de schimb. Cred ca diferetele dintre Romania.... de fapt, nu doar Romania, dar diferentele dintre majoritatea tarilor din Europa Centrala si de Est si zona euro sunt atat de mari in acest moment in ceea ce priveste structura economiei, dar si in privinta regulilor actuale din zona euro, incat nu cred ca ar fi in interesul Romaniei sa adopte euro in 2015", a mai precizat Shearing.

Sursa: Jurnalul National

Reducerea CAS nu este inca posibila... Preturile carburantilor nu vor scadea!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x