Antena Căutare

Care sunt motivele pentru care chinezii nu investesc in Romania

Când îşi pune ceva în cap, este greu de crezut că nu duce până la capăt. Vorbim despre poporul chinez, a cărui expansiune în lumea largă sperie Occidentul, mai ales prin ofensiva economică. La noi însă li s-a „înfundat”. Investitiile chineze în România sunt incredibil de mici. Motivele sunt multe.

August 2012. China stabileşte un nou record în ceea ce priveşte numărul de milionari, cu reşedinţa în ţară, conform publicaţiei Hurun Report (o versiune chineză a publicaţiei americane Forbes). Astfel, la sfârşitul anului 2011 , în China se înregistrau puțin peste un milion de persoane cu o avere estimată la mai bine de 10 milioane de yuani (aproximativ 1,6 milioane de dolari) fiecare. Dintre aceştia, 63.500 sunt miliardari.

August 2012. „China vrea să investească mai mult în energie şi transporturi şi să profite din plin de planul de privatizări al guvernului de la Atena”, susţine analistul grec Spyros Kouvelis, fost ministru delegat pentru afaceri externe, citat de cotidianul francez La Tribune. Tot Kouvelis mai spune: „Grecia nu este doar poarta de intrare în Europa , ci şi o cale de acces la Marea Neagră, spre Orientul Mijlociu şi Balcani”.

Iulie 2012. China National Offshore Oil Corp. face o ofertă de cumpărare de peste 15 miliarde de dolari pentru compania canadiană de energie Nexen. Dacă ofertă va fi acceptată, China va încheia cea mai mare tranzacţie internaţională din acest an. Oferta făcută de compania chineză pare de nerefuzat pentru canadieni: chinezii oferă cu peste 60% mai mult decât preţul tranzacţionat pe bursă.

Iulie 2012. Capitala Chinei este gazda celei de-a cincea ediţii a Forumului pentru Cooperarea dintre China şi Africa, în cadrul căruia China a anunţat investiţii de până la 20 de miliarde de dolari în statele africane în următorii 3 ani. China a pus la punct proiecte comerciale în valoare de 101 miliarde de dolari din 2010 până în prezent doar în Africa, dintre care unele sunt în curs de negociere, iar altele au fost deja demarate. Astfel, „continentul negru” are mari şanse să se transforme în următorii ani în „continentul galben”.

Acestea sunt doar câteva exemple care arată ce forţă economică a ajuns în anul 2012 China comunistă.

Citeste mai multe pe incomemagazine.ro

Leul a deschis ziua in scadere. Vezi cotatia BNR... Romania are in continuarea ca tinta de aderare la zona euro anul 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x