Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Carnea de miel scumpeşte coşul de Paşte

Ciobanii au anunţat deja că vând mielul mai scump în acest an. Motivele: cheltuieli mai mari cu energia şi combustibilul, dar şi subvenţii mai mici. Ouăle şi vinul, în schimb, rămân la preţul de anul trecut.

Ciobanii au anunţat deja că vând mielul mai scump în acest an. Motivele: cheltuieli mai mari cu energia şi combustibilul, dar şi subvenţii mai mici. Ouăle şi vinul, în schimb, rămân la preţul de anul trecut.

La stâna din Săcele, judeţul Braşov, ciobanul Munteanu se pregăteşte pentru afacerea anului: Paştele. Are aproape 300 de miei. Îi vinde cui bate la poartă, dar şi peste graniţă.

Preferă clienţii străini. Arabii cumpără cantităţi mari şi îi iau pe toţi odată. Cheltuilile mai mari şi subvenţiile mai mici îl fac să crească preţul pe piaţa internă. Prin urmare, anul acesta, kilogramul de carne de miel ar putea costa până la 29 de lei.

Detalii, pe observator.tv!

Recomandari