Românii scot mai mulți bani din buzunare. Cartofii, ţigările şi serviciile de apă, canal şi salubritate, pe lista scumpirilor

Lista scumpirilor la început de 2020 este completată de țigări și unele dintre alimentele principale, precum cartofii. Încă din ultima lună a anului trecut au fost înregistrate creșteri de prețuri pe mai multe categorii de bunuri și servicii, precum apă și salubritate, pentru care românii trebuie să scoată din buzunare mai mulți bani.

Scumpiri înregistrate în luna decembrie a anului trecut

Profit

Cartofii şi ţigările s-au scumpit cel mai mult în decembrie comparativ cu aceeaşi lună a anului anterior, preţurile crescând cu 23,61%, respectiv cu 8,27%, iar serviciile de apă, canal şi salubritate cu 6,51%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date marţi publicităţii.

Aproape toate preţurile la alimente au crescut în decembrie, singura scădere uşoară fiind înregistrate la categoria ''alte legume şi conserve de legume", minus 0,27%.

Scumpiri și la mărfuri nealimentare: tutun și țigări

În cazul mărfurilor nealimentare, cea mai mare creştere este înregistrată la categoria "tutun, ţigări", respectiv 8,27%.

Pe total mărfuri nealimentare, în decembrie preţurile au urcat cu 3,31% faţă de decembrie 2018 şi cu 0,28% faţă de noiembrie.

La capitolul servicii, cel mai mare scumpire s-au înregistrat la serviciile de apă, canal şi salubritate, cu 6,51%. În schimb, serviciile de transport aerian s-au ieftinit cu 28,01%.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri