Antena Căutare

Castelul Corvinilor va fi restaurat prin fonduri europene. Uite la ce valoare se va ridica investiţia!

Castelul Corvinilor din judeţul Hunedoara va fi restaurat prin fonduri europene în valoare de 22 de milioane de lei, durata de implementare a proiectului fiind de peste 5 ani, potrivit comunicatului remis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP).

Castelul Corvinilor din judeţul Hunedoara va fi restaurat prin fonduri europene în valoare de 22 de milioane de lei, durata de implementare a proiectului fiind de peste cinci ani, potrivit comunicatului remis joi de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAP).

"Valoarea totală a proiectului este de 21.884.908,73 de lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate de MDRAPFE - AM POR este de 21.447.210,55 de lei (4.841.356,79 de euro), reprezentând 98% din valoarea eligibilă a proiectului", se arată în comunicatul MDRAP.

După restaurare, se estimează că numărul vizitatorilor va creşte cu 86.896 de turişti, de la 260.766 de vizitatori pe an, la 347.662 de vizitatori, informează "Mediafax".

"Proiectul va fi realizat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural şi are o durată de implementare de 62 de luni", se mai arată în comunicat.

Ministrul Dezvoltării regionale, administraţiei publice şi fondurilor europene, Sevil Shhaideh, a menţionat că România îşi propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro.

Adăpostit de munţi, Castelul Corvinilor este o adevărată operă de artă arhitectonică gotică. Este considerat şi unul dintre cele mai frumoase castele din lume, fiind situat în „top 10 destinaţii de basm din Europa”.

3 motive pentru care educația financiară poate fi cea mai bună investiție în propria persoană... Tarifele asigurărilor obligatorii golesc buzunarele! Preţurile poliţelor RCA ar putea crește, din nou, pentru toţi şofer...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x