Antena Căutare

Cât mai rezistă economia României! Analiştii economici spun că ne paşte soarta Italiei, dacă nu luăm măsuri ferme

Patru luni. Atât va rezista economia în condiţiile actuale de criză. Analiştii economici spun că ne paşte soarta Italiei, aflată în colaps umanitar şi financiar, dacă nu luăm acum măsuri ferme.

Analistul economic Iancu Guda a avut o intervenție la Observator, unde a vorbit despre consecințele pe care pandemia de coronavirus le-ar putea avea asupra economiei din România.

Citește și:

Un vaccin experimental împotriva coronavirusului va fi adus în România. Anunțul făcut de Streinu-Cercel: „Într-o lună vom avea documentele”

"Din păcate, primul set de măsuri anunţate de Guvern nu este suficient pentru mediul de afaceri deoarece creditele în derulare sunt mult mai mari decât garanţiile anunţate.

Într-un an bun, 2019, când economia a mers bine, s-a oferit unui singur sector, construcţii, pentru Prima Casă, garanţii de două miliarde şi jumătate de lei şi acum, în 2020, când întreaga economie e blocată, când companiile au probleme imense, fără precedent, statul oferă cinci miliarde de lei pentru toate companiile în toate sectoarele. Este absolut inadmisibil şi insuficient.

Primele măsuri trebuie să fie puternice, să dea încredere şi să evite să contribuie la minimizarea contagiunii în mediul de afaceri.

Vorbim de HORECA, turism, transporturi, apoi achiziţii, industria auto, construcţii, imobiliare care, practic, sunt blocate. Pentru că nimeni în acest an nu cred că-şi poate asuma achiziţii importante gen maşini sau case foarte scumpe într-o perioadă foarte incertă. Apoi, furnizorii acestor sectoare care suferă indirect. Firmele noastre sunt cele mai interconectate din toată istoria noastră.(...)

Există o supradimensionare în sistemul bugetar şi aparatul public trebuie să suporte sacrificiul. Pentru că mediul de afaceri este un cal biciuit care în acest moment trage căruţa după el, iar sectorul public, supradimensionat, supraponderal, stă în această căruţă fără să suporte cel mai mic sacrificiu. Aceşti angajaţi trebuie să suporte şi ei, să coboare din căruţă, să pună genunchiul în nămol, că altfel ne împotmolim cu toţii".

OMV Petrom: Activitatea în zonele de producţie din Upstream, în rafinărie şi în centrala electrică a fost organizată ast... Romgaz ”nu mai consideră oportună” achiziţia a 20% din compania greacă Gastrade în contextul economic actual...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x