Antena Căutare

Cauți un loc de muncă în Buzău? Ai cele mai multe oferte în construcții și turism

În 2019, în România, media salarială în toate județele a depășit 2.000 de lei și, cu toate acestea, angajatorii susțin că se confruntă cu cel mai mare deficit de personal din ultimii ani pe piața muncii. Zilnic, apar locuri de muncă vacante, cele mai multe în domenii precum IT, construcții și vânzări.

În 2019, în România, media salarială în toate județele a depășit 2.000 de lei și, cu toate acestea, angajatorii susțin că se confruntă cu cel mai mare deficit de personal din ultimii ani pe piața muncii. Zilnic, apar locuri de muncă vacante, cele mai multe în domenii precum IT, construcții și vânzări.

Angajaţii din Bucureşti au cele mai mari salarii din Ro­mânia, de aproape 3.500 de lei net pe lună, iar angajaţii din Suceava câştigă, în medie, circa 2.000 de lei net pe lună, arată datele strânse de Institutul Naţional de Statistică, pe anul precedent. Puțin peste media salarială de 2.000 de lei o regăsim și în Buzău, acolo unde se câștigă lunar aproximativ 2.094 de lei. Oferta de locuri de muncă în Buzău este variată și cu pachete salariale motivante în special în construcții și turism, însă la fel ca la nivel național, IT-iștii câstigă cel mai bine.

Cele mai multe oferte de locuri de muncă în construcții și turism

În Buzău se caută bucătari, pizzeri, ajutor de bucătar, opătari, barmani și cameriste. Piața serviciilor, dar și turismul susțin considerabil economia la nivel județean. Astfel, la o simplă analiză asupra joburilor disponibile, se poate observa că angajatorii buzoieni caută personal pentru restaurante și baruri, cărora le oferă contract de muncă și pachet salarial negociabil. Nu sunt necesare studii superioare, însă experiența reprezintă un plus pentru cadidați. Un bucătar pentru un fast-food primește 2.500 de lei pe lună, în timp ce un chef sau un ajutor de bucătar într-un restaurant select este angajat contra unui salariu de 4.000 ron, printre cele mai mari remunerații din Buzău.

Sunt oferte de angajare și pentru șoferi profesioniști care au permis de conducere categoriile C, D, E și experiență în manevrarea unui autovehicul de mare tonaj. Se caută și lucrători comerciali sau manipulanți marfă, unde salariile pornesc de la 1.800 de lei, plus alte beneficii. În construcții, angajatorii vor muncitori calificați pentru lucrul pe șantier, dulgheri, lacătuși, montatori hale. Program de 8 ore pe zi, contract de muncă, concediu plătit și transport asigurat.

IT-ul, domeniul cu joburile cele mai bine plătite și în Buzău

Deși puține la număr, locurile de muncă în domeniul IT sunt la mare căutare și în Buzău, datorită salariilor mari. La fel ca în toate orașele mari din România, un IT-ist la început de carieră poate câștiga până la 4.000 de lei, aproape dublu față de un salariu mediu în zonă. Pe site-urile de anunțuri de angajare se caută IT-iști. De exemplu, o firma specializată în producția de componente mecanice de precizie, angajează programator masini-unelte. Oferă salariu atractiv, 1.000 euro net, tichete de masa, decontarea cheltuielilor de transport pentru navetiști plus alte beneficia în funcție de performanțe.

Un alt aspect de luat în seamă atunci când cauți un loc de muncă, pe lângă salariu, este oferta de beneficia care vine în completarea venitului câștigat lună de lună pentru serviciile pe care le oferi angajatorului și companiei angajatoare. Un abonament la o clinică medical privată, tichete de masă sau prime prestabilite pe parcursul anului fac parte din pachetul salarial oferit de tot mai mulți dintre angajatori pentru a atrage cadidați care să ocupe postul vacant.

Dacă ești în căutarea unui loc de muncă în Buzău sau în oricare alt județ din țară, indiferent de domeniu și de pregătire, îl poți găsi pe una dintre cele mai mari platforme de anunțuri joburi din România. Intră și tu pe JobZZ.ro și vei găsi oferta actualizată de la o zi la alta, cu sute de posture vacante publicate de angajatori!

Cele mai bine plătite locuri de muncă în Brăila pentru care se caută angajați în 2019... Este oficial! 600.000 de români, scuțiți de datoriile pe care le au la ANAF...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x