Antena Căutare

Ce măsuri vor fi luate pentru firme după ce va fi instituită starea de urgență. Cîțu, anunț de ultimă oră: ”ANAF oprește controalele, se rambursează TVA!”

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a dezvăluit care vor fi măsurile luate pentru firme pe parcursul stării de urgență ce a fost intituită de președintele Klaus Iohannis.

Ce măsuri vor fi luate pentru firme după ce va fi instituită starea de urgență. Cîțu, anunț de ultimă oră: ”ANAF oprește controalele, se rambursează TVA!”
Ce măsuri vor fi luate pentru firme după ce va fi instituită starea de urgență. Cîțu, anunț de ultimă oră: ”ANAF oprește controalele, se rambursează TVA!”

Astfel, în perioada următoare, ANAF va opri controalele, nu se vor mai pune popriri și sechestre, iar TVA-ul va fi rambursat.

"În această perioadă, având în vedere contextul economic dificil cauzat de răspândirea infecției cu virusul COVID – 19, Agenția Națională de Administrare Fiscală a pregătit o serie de măsuri pentru sprijinirea mediului de afaceri, cele mai importante fiind:

- suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite a creanțelor bugetare;

În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală.

- rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;

ULTIMĂ ORĂ! Numărul cazurilor confirmate de contaminare cu coronavirus în România a crescut la 158! În ce stare se află pacienții

- implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;

- suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens;

- suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări.

Băncile, măsuri speciale: Se suspendă temporar plata ratelor la credite și se oferă internet şi mobile banking GRATUIT timp de trei luni

Totodată, se amană termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020.

#RomaniiTrebuieSaStie", scrie Cîţu pe Facebook.

Tranzacţia prin care Sika România vrea să preia Adeplast, autorizată de Consiliul Concurenţei... ANAF suspendă executarea silită a creanţelor bugetare, dar şi acţiunile de control fiscal şi anunţă că amână termenul de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x