Antena Căutare

Ce pensie primește un român cu salariu mediu pe economie, după 35 de ani de contribuții la bugetul de pensii

Care va fi valoare pensiei primite de un angajat cu salariu mediu pe economie, după 35 de ani de contribuții la bugetul de pensii.

Ce pensie primește un român cu salariu mediu pe economie, după 35 de ani de contribuții la bugetul de pensii
Arhivă

Românii care intră acum în câmpul muncii și vor cotiza, în următorii 35 de ani, vor putea primi o pensie de 1.630 de lei. Valoarea este obținută luând în calcul un ultim salariu net de 4.000 lei, potrivit calculelor CFA România, asociaţie a analiştilor financiari certificaţi internaţional care are ca membri şi reprezentanţi ai administratorilor de pensii private.

Potrivit, zf.ro, din cei 1,630 de lei, 1.080 de lei provin de la Pilonul I, adică sistemul public de pensii, iar 545 lei de la fondul de pensii administrat privat Pilon II, potrivit calculelor CFA România care presupun o con­tribuţie către P2 de 3,75% din salariul brut, la fel ca cea din prezent.

Citește și:

Polițiștii nu vor mai ieși la pensie la 40 de ani. Premierul Ludovic Orban, dezvăluire de ultimă oră: ”Nu vor mai exista asemenea cazuri!”

Pensia medie lunară a crescut cu 61 lei, în al treilea trimestru al anului 2019

Numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4,668 milioane persoane, în scădere cu 2.000 persoane faṭă de trimestrul precedent.

În trimestrul III, pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 1.249 lei, iar raportul dintre pensia medie nominală netă de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit ṣi contribuṭia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 48,7% (comparativ cu 45,9% în trimestrul precedent).

Mai multe detalii, aici: Numărul pensionarilor a scăzut cu 13.000 în trimestrul al treilea. Pensia medie lunară a crescut cu 61 lei

STUDIU: Companiile de bunuri de lux investesc puternic în marketing digital şi folosesc inteligenţa artificială şi big d... Folosești des cardul de credit? Atunci, află că ești pus în pericolul de a rămâne falit! Iată la ce trebuie să fii atent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x