Ce trebuie să știi despre un credit nebancar

Te gândești să accesezi un credit nebancar, însă ai o mulțime de întrebări cărora trebuie să le găsești răspunsul înainte de a împrumuta banii, astfel încât să te asiguri că ai făcut alegerea corectă.

În primul rând, cum accesezi un credit nebancar? Există numeroase instituții financiare nebancare (IFN-uri) de la care poți împrumuta bani, iar cele mai multe au un sistem bine pus la punct. Multe oferă posibilitatea de a aplica online și a primi banii direct în cont, altele își trimit angajații la tine acasă pentru a perfecta documentele, iar cele mai multe au sedii și puncta de lucru în multe orașe ale țării, tocmai pentru a fi cât mai accesibile.

Ce este important să faci înainte de a apela la un IFN? Să verifici dacă este înscris, conform legii, în registrul Băncii Naționale, și dacă oferă cele mai bune condiții de pe piață. Tocmai pentru că au condiții de creditare mult mai flexibile decât băncile, IFN-urile cer, de obicei, o copie a actului de identitate și un extras de cont pentru aprobarea împrumutului, iar creditul nebancar este un produs care se adresează și pensionarilor.

De ce este rata atât de mare?

Este o întrebare pe care ți-o pui aproape imediat ce consulți ofertele de pe piață. Creditele nebancare sunt concepute ca soluții de urgență, adresate oricui, așa că riscul pe care IFN-ul și-l asumă este destul de mare. Împrumută și persoane care au avut în trecut incidente de plată în sistemul bancar și nu cere garanții. Dacă ai un istoric bun cu un IFN, poți să beneficiezi de o dobândă mai mică, iar suma pe care o poți împrumuta este, în astfel de cazuri, crescută.

Un avantaj este că politica este una a transparenței, știi exact câți bani trebuie să dai înapoi și când, iar multe companii de profil nu percep comisioane suplimentare.

Ce sume de bani pot împrumuta? Cine se încadrează în condiții?

Cele mai multe IFN-uri au credite nebancare pentru sume maxime cuprinse între 500 și 3.000 de lei. Dacă apelezi de mai multe ori la aceeași instituție nebancară și plătești la timp ratele, atunci acest plafon maxim poate crește, în funcție de politica fiecărei firme.

Condițiile de acordare a creditelor nebancare sunt mult mai relaxate. Venitul minim solicitat este sub pragul practicat de majoritatea băncilor, ajungând în unele cazuri chiar și la 300 de lei. Sunt acceptate atât veniturile salariale, cât și pensiile, chiriile sau veniturile din drepturi de autor. Iar majoritatea instituțiilor nu cer o vechime foarte mare la actualul loc de muncă înainte de a aproba dosarul de credit. E bine de știut că suma totală rambursată scade cu cât perioada de creditare este mai mică, așa că este un lucru de luat în calcul atunci când stabilim întinderea creditului nebancar.

Ce trebuie să știi despre rambursarea banilor

Societățile care oferă credite nebancare au numeroase metode de returnare a banilor. Unele societăți oferă servciul de ridicare a ratelor de la domiciliu, altele pun la dispoziție conturi special pentru depunerea ratelor. Multe însă au obțiunea achitării la finalul contractului, prin debitare dintr-un cont în altul. Alege de la început varianta care vă avantajează, însă ține cont că întârzierile sunt penalizate, ceea ce va duce la costuri suplimentare pe care nimeni nu și le dorește.

În loc de concluzie, reține că produsele financiar de tipul creditelor nebancare sunt ușor de obținut și de rambursat, adresate tuturor categoriilor de vârstă, menite să vă salveze din situații urgente care presupun cheltuieli neplanificate.

Citește și
Horoscop 27 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Horoscop 27 septembrie 2021. Informațiile momentului pentru zodii
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Vulpița Veronica a revenit pe rețelele sociale. Ce imagine nouă a postat pe Instagram după absența de câteva luni
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Un bărbat a cumpărat o mașină de spălat, dar când a ajuns acasă și a deschis-o a trăit o surpriză colosală. Peste ce a dat
Mai multe articole
Culoarea pe care Kate Middleton și Meghan Markle nu o poartă. Ce nuanță evită Ducesele
Kate Middleton și Meghan Markle au amândouă garderobe vaste, dar e posibil ca acestea să nu...
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021. Gemenii trebuie să experimenteze. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 27 septembrie 2021 spune că a venit ziua în care Gemenii trebuie să...
Parteneri
Copiii lui Kate Middleton moștenesc una dintre pasiunile tatălui lor, Prințul William. Ce a dezvăluit Ducesa de Cambridge
Copiii lui Kate Middleton par să moștenească una dintre cele mai mari pasiuni ale tatălui lor, Prințul William, și ale unchiului, Prințul Harry. Recent, Ducesa de Cambridge a vorbit despre preferințele micuților.
Catine.ro
Ultimele știri