Antena Căutare

Cei mai tineri antreprenori din lume și poveștile din spatele succesului lor

O societate care se preocupă de educație face o investiție pe termen lung în viitorul său și al întregii lumi. Copiii și adolescenții de azi vor fi inginerii și antreprenorii de mâine, iar dacă ei au o bază solidă de cunoștințe, viitorul nostru, al tuturor, este pe mâini bune.

O societate care se preocupă de educație face o investiție pe termen lung în viitorul său și al întregii lumi. Copiii și adolescenții de azi vor fi inginerii și antreprenorii de mâine, iar dacă ei au o bază solidă de cunoștințe, viitorul nostru, al tuturor, este pe mâini bune.

Acest lucru l-au înțeles și unii dintre cei mai de succes antreprenori români. Liviu Tudor, președintele și fondatorul Genesis Development, se numără printre aceștia, sprijinind dezvoltarea generației următoare prin Fundația Tudor.

Mai jos, iți vom arăta și câteva exemple de tineri care au schimbat lumea cu ideile lor și care demonstrează (dacă mai era nevoie) că investiția în educația tinerilor este esențială pentru o societate sănătoasă. Iată cine sunt tinerii care au schimbat lumea cu ideile lor.

Adam Horwitz a făcut primul milion de dolari la 17 ani

La 15 ani, Adam Horwitz și-a promis să facă un milion de dolari înainte de 21 de ani (considerată vârsta majoratului în SUA). În mod suprinzător, el a reușit să facă asta la doar 17 ani cu o idee nouă numită Mobile Monopoly. Este vorba despre o platformă multimedia care îi învață pe antreprenori cum să facă marketing pentru dispozitive mobile. Acum, la cei 19 ani ai săi, are un venit anual cu șase zerouri în coadă și deja lucrează la o nouă afacere.

David Karp a înființat Tumblr la 21 de ani

Tumblr, unul dintre cele mai populare site-uri de socializare și platforme de microblogging, a fost înființată în anul 2007 de David Karp. Site-ul fost cumpărat de firma Yahoo, pentru suma totală de 1,1 miliarde de dolari cash în anul 2013, iar Karp a rămas la conducerea ei, având în prezent o avere fabuloasă.

James Murray Well i-a făcut pe britanici să vadă mai bine

La doar 21 de ani, cu ultime mie de lire rămasă din împrumutul pentru plata facultății, britanicul James Murray Well a pus pe picioare o afacere care se ocupa cu vânzarea online de ochelari de vedere. Nu pare ceva fabuloas, nu-i așa? Totuși, dacă ne gândim că a fost primul care s-a gândit la asta, cu peste un deceniu în urmă, pare o reușită remarcabilă.

În primul an de la lansarea businessului a câștigat patru milioane de dolari, pentru simplul fapt că oferea ochelari mult mai ieftini decât cei de la opticile medicale făcând, de fapt, legătura directă dintre producător și client. Ideea i-a venit atunci când a aflat de la un optician că o pereche de ochelari care se vând cu 150 de lire costă doar 7 lire pentru a fi produsă.

Michel Krieger și Kevin Systrom, tinerii din spatele Instagram

Michel Krieger și Kevin Systrom au fondat Instagram în 2010, când aveau 24, respectiv 27 de ani. Numele companiei lor a devenit cunoscut în întreaga lume. Fiecare dintre ei are acum o avere de sute de milioane de dolari, iar Instagram a fost cumpărat de Facebook în anul 2012 contra sumei de un miliard de dolari.

Mark Zuckerberg a inventat Facebook la 20 de ani

Te numeri printre persoanele care își verifică pagina de Facebook zilnic? Ei bine, dacă Mark Zuckerberg nu ar fi inventat Facebook atunci când avea 20 de ani, viața ta de zi cu zi ar fi arătat cu siguranță altfel. La doar 32 de ani, el are o avere estimată la peste 34 de miliarde de dolari. În 2009, a fost declarat cel mai tânăr miliardar pe cont propriu din lume.

La finalul anului 2015, Facebook avea 1,44 miliarde de utilizatori și totul a pornit de la un puști de 20 de ani. Mai mult decât atât, Zuckerberg și-a anunțat deja intențiile de a conecta întreaga lumea la internet, și de a le oferi oamenilor de pe întreaga planeta posibilitatea de a folosi internetul la un preț cât mai mic.

Sursa foto: Shutterstock

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x