Antena Căutare

Cel mai bine platit avocat roman castiga 3 milioane de euro anual

Cel mai bine platit avocat din Romania, a avut un venit oficial in 2009 de aproximativ trei milioane de euro (12,27 milioane lei), adica aproximativ un sfert de milion de euro lunar, potrivit ANAF, care, insa, nu-i poate dezvalui identitatea, conform legii.

Firma Tuca Zbarcea si Asociatii a avut anul trecut incasari de 27,8 miioane de euro, din care 22,7 milioane au intrat propiu-zis in contul firmei, restul fiind incasati de firmele colaboratoare.

Secreul acestor venituri spectaculoase pare sa fi fost reorientarea firmei catre mai multe nise decat pana acum: proiecte imobiliare, litigii, proiecte de energie etc.

Veniturile avocatilor nu sunt, teoretic, transparente. Acestia depun declaratii anuale de venit la administratiile financiare, nu si la Registrul Comertului avand in vedere ca au propria organizatie profesionala, respectiv Uniunea Nationala a Barourilor din Romania. Cu toate acestea, avocatura de bussines are obligatia de a-si face publice declaratiile de venit, intrucat majoritatea clientelei este compusa din corporatii.

Singurele firme de avocatura care au inregistrat cresteri ale incasarilor anul trecut au fost Tuca Zbarcea & Asociatii, Schoenherr si Asociatii, Zamfirescu Racoti Predoiu si Popovici Nitu & Asociatii.

Cu toate acestea, topul celor mai mari 10 venituri din activitati individuale in anul 2009 este condus de avocati, cu noua prezente.

Chiriile au scazut cu 20% anul acesta... CE a modificat in urcare proiectia de crestere economica din acest an pentru UE...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x