Finalul de an aduce de regulă o reptrospectivă a activităților întreprinse de-a lungul celor 12 luni și sunt puțin cei care își îndreaptă atenția spre a găsi un loc de muncă. Sărbătorile bat la ușă, pregătirile pentru iarnă și sezonul rece sunt și ele în toi, astfel încât se spune că piața locurilor de muncă intră în stand-by. Să fie acesta un mit?
Dacă totuși ești genul de persoană pentru care nu contează dacă e martie sau noiembrie, important e prezentul și cauți locuri de muncă, află că nu e imposibil să obții un job pe final de an.
Iată care sunt cele mai bune moduri și avantaje pentru care nu este greșit să-ți cauți de muncă în ultimele luni calendaristice:
Revizuiește-ți CV-ul și activitățile de peste an
Ai un CV care nu a mai fost actualizat de ceva timp? Fă-ți vreme să-l pui la punct și revizuiește toate activitățile pe care le-ai avut de-a lungul anului. Cu siguranță vei găsi lucruri interesante de adăugat, iar măcar de enumerate în minte pentru a le spune într-o eventuală discuție cu un angajator. Nu te sfii să-ți treci în CV experiența relevantă, indiferent de domeniu. Unele companii caută în mod special oameni care au dobândit în timp cunoștințe variate din zone care n-au legătura una cu alta, cum ar fi marketingul cu ingineria.
Nu refuza niciun interviu care apare
Ai aplicat tot anul și se nimerește să fii sunat chiar pe final de an? Nu refuza niciun interviu! Ba mai mult, continuă să aplici, căci teoria conform căreia pe final de an nicio companie nu mai face angajări este total greșită. Unii recruiteri nu țin sub nicio formă cont de faptul că e final de an atunci când rămân cu un post vacant și au nevoie de un om priceput.
Final de an, competiție mai scăzută
Un alt aspect important dacă îți cauți un loc de muncă la final de an este acela că… toată lumea gândește la fel. Se termină anul, nimeni nu face angajări. În acest context, competiția mai scăzută te poate avantaja în a avea șansa de a găsi jobul la care visezi de ceva vreme. Căută-l, aplică, mergi la interviu și impresionează-ți viitorii colegi.
Acceptă un internship plătit
Un alt mod de a câștiga niște bani pe final de an este să aplici și să mergi la un internship plătit. Dacă ești student sau abia ai termina studiile, un astfel de program te poate ajuta să te inițiezi în tainele domeniului pe care ți l-ai ales. În plus, în funcție de implicarea și de performanțele tale, te poți alege chiar cu o angajare. Cele mai multe companii care scot internshipuri la concurs caută să formeze viitori angajați.
Indiferent de perioada calendaristică a anului, angajatorii sunt în căutare de omul potrivit pentru locul de muncă potrivit. Se caută profesioniști în toate domeniile, iar companiile se plâng de deficit tot mai mare de personal.
Experiment. Ce poți cumpăra cu 50 de lei în București versus alte judeţe din țară... Ce trebuie să știi înainte de a începe o afacere în domeniul comerțului...