Antena Căutare

Cele mai mari salarii din România. În ce domenii se câștigă cei mai mulți bani

Este momentul să aruncăm o privire de ansamblu asupra salariilor din România, pentru că au fost publicate cele mai noi date de la statistică, cele din luna mai. În ce domenii se câștigă cel mai bine?

Este momentul să aruncăm o privire de ansamblu asupra salariilor din România, pentru că au fost publicate cele mai noi date de la statistică, cele din luna mai. În ce domenii se câștigă cel mai bine?

Cifrele arată în felul următor: în urmă cu două luni, salariul mediu net a ajuns la 3.100 de lei, în creştere cu aproape 15 procente faţă de perioada similară a anului anterior. E o creştere firească, având în vedere majorarea salarială de la începutul anului. Dacă este facem comparaţie cu luna aprilie, se observă o uşoară scădere a salariului mediu net, de vreo 14 lei. Şi în acest caz avem o explicaţie: în aprilie a fost Paștele, iar cei mai mulți dintre angajatori şi-au recompensat salariaţii cu prime, de aici și diferenţa.

TOPUL SALARIILOR

Observăm că, în continuare, cele mai mari salarii sunt în domeniu IT. Iată, aproape şapte mii de lei încasează cei care desfăşoară activităţi în tehnologia informaţiei.

Sunt urmaţi de cei care fac intermedieri financiare, cu puţin peste şase mii de lei şi de salariaţii care activează în industria prelucrătoare, care câştigă peste 5.600 lei, pe lună.

La polul opus, cele mai mici salarii sunt în industria de fabricare a articolelor de îmbrăcăminte, 1.782 de lei. Aproape la fel de prost câştigă şi angajaţii din industria hotelieră, este şi unul dintre principalele motive pentru care acest sector se confruntă cu o uriaşă criză de personal.

Deficitul de angajaţi calificaţi generează pierderi de peste 7 miliarde euro companiilor antreprenoriale din România... Indemnizație pe viață pentru mămici! Femeile vor primi până la 50 la sută din valoarea salariului mediu din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x