Antena Căutare

Centrala termică ideală - cum o aleg?

Cum aleg o centrală termică? Este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care viitori posibili clienți o adresează magazinelor de specialitate. Alegerea centralei potrivite presupune o mulțime de componente, criterii și mai mulți factori importanți, care trebuie să se muleze pe nevoile suprafeței în care urmează să fie montată.

Ce trebuie să știm? Știm faptul că există două tipuri importante de centrale termice Buderus: centrale în condensare și convenționale, iar diferențele dintre cele două o reprezintă componentele. În funcție de locuința sau spațiul în care urmează să montezi o centrală termică, trebuie să o alegi pe cea indicată, iar dacă nu știi care este modelul, într-un magazin de specialitate poți primi consultană, incredere, siguranță și garanția produsului.

Centralele termice sunt de mai multe tipuri, în ceea ce privește tipul de combustibil: centrale termice pe gaz, pe combustibil solid sau lichid și centrale termice.

Centralele care sunt echipate cu acest sistem de ardere, pe gaz, Buderus, sunt rezistente și pot avea ca si combustibil gaz metan sau GPL.

Cele mai cunoscute centrale pe combustibil solid ori lichid sunt centralele termice pe lemne, pe ulei sau peleți.

Centralele termice pot fi o soluție ideală, o sursă de energie ieftină, dar cu un randament bun și disponibile oricărui spațiu, indiferent de suprafață.

Alte criterii importante de care să ții cont atunci când alegi o centrală termică Buderus

Sistemul de ventilație - este un criteriu pe care orice centrală trebuie să îl îndeplinească deoarece are rolul de a degaja gazele arse, dar și rolul de a oferi o ventilare corespunzătoare centralei pentru a îndepărta posibilele noxe din interiorul încăperii. Evacuarea gazelor se face prin intermediul ventilatoarelor, dar este de două feluri: evacuare cu tiraj natural și evacuare cu tiraj forțat.

De sistemul de evacuare trebuie să ții cont înainte de a achiziționa un produs pentru că, spre exemplu, o centrală termică ce are un tiraj forțat este, de obicei, recomandată pentru apartamentele de la bloc, pentru că nu mai are nevoie de un coș de fum prin care să elimine gazele arse.

Forma și greutatea unei centrale - Greutatea unei centrale termice reprezintă și gradul de dificultate în ceea ce privește montajul. Este normal ca pentru o centrală termică de apartament, greutatea, dar și dimensiunea să fie una standard, care să se integreze ușor într-un spațiu relativ mic. De regulă, greutatea maximă pe care centralele termice de apartament nu o depășesc este aproximativ 40 de kilograme.

Design-ul - poate reprezenta un criteriu, mai ales pentru persoanele care și-au amenajat locuința într-un stil anume și nu vor să strice aranjamentul cu design-ul unei centrale nepotrivite. Există și varianta de a apela la o centrală termică ce nu trebuie să fie vizibiă, adică poate sta ascunsă într-un corp de mobilier, dar există și centrale termice murale, care trebuie să fie montate într-un loc vizibil si atunci, acest aspect ar putea încurca putin amenajarea.

Garanția produsului - este criteriul cel mai important pe care trebuie să îl îndeplinească orice centrală achiziționată dintr-un magazin de specialitate. Este un element în plus care îi asigură produsului un plus de valoare, dar și ție, cumpărătorului o siguranță, pentru că știi că orice s-ar întâmpla, poți apela la o persoană specializată. Mai mult decât atât, garanția produsului poate asigura și un service dedicat produsului.

Link foto: https://www.berluni.ro/centrala-termica-buderus-logamax-plus-gb012-25-kw.html

O afacere tot mai profitabilă. Cum e sa-ți închiriezi apartamentul prin AirBnB in România.... Curs valutar 5 aprilie. Euro și dolarul au explodat în Joia Mare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x