Antena Căutare

Centralele electrice din Marea Britanie au funcţionat cinci zile fără să ardă cărbuni

Vântul a ajutat Marea Britanie să înregistreze cea mai lungă perioadă fără cărbuni arşi de la Revoluţia Industrială până în prezent.

Vântul a ajutat Marea Britanie să înregistreze cea mai lungă perioadă fără cărbuni arşi de la Revoluţia Industrială până în prezent.

Cinci zile consecutive, începând cu 1 mai, centralele electrice din Marea Britanie au produs energie fără să aibă nevoie de cărbuni. Recordul anterior era de 90 de ore şi fusese stabilit la începutul acestui an.

În ultimii doi ani, peisajul surselor de energie din Marea Britanie s-a schimbat considerabil. Contribuţia vântului a crescut în această perioadă de la 12,2% la 27%.

Şi puterea nucleară are o contribuţie mai importantă la necesarul de energie al ţării. Acesta a crescut în ultimii doi ani de la 21,2% la 24%.

În acelaşi timp, Marea Britanie a reuşit să-şi reducă dependenţa de gaze. De la peste 50%, contribuţia gazelor naturale la producţia de energie a scăzut la doar 25%.

Cel mai important, arderea cărbunelui mai generează doar 5% din producţia de energie din Marea Britanie, după ce în urmă cu 6 ani acest procent era de 40%.

Experţii sunt de părere că în următorii ani Marea Britanie va mai apela la cărbuni în special în perioadele cu temperaturi scăzute şi atunci când puterea vântului este foarte redusă şi generează puţină energie.

Marea Britanie vrea să renunţe complet la cărbune până în 2025.

Sursa: News.ro

Curs valutar euro 22 mai 2019 la casele de schimb. Cât este azi moneda euro... Curs valutar BNR 22 mai 2019. Euro și dolarul în scădere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x