Antena Căutare

CFR Marfa si Tarom, privatizate, dupa un proiect initiat de Ministerul Transporturilor

20% din companiile Tarom si CFR Marfa ar putea fi vandute fie catre un investitor strategic, fie pe bursa, se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern initiat de Ministerul Transporturilor. Restructurarea cailor ferate din Romania va fi posibila odata cu acordarea unui ajutor de stat care sa permita reducerea datoriilor, a declarat Anca Boagiu.



In ceea ce priveste compania Tarom, va fi selectat consultantul juridic si banca de investitii care sa gestioneze o oferta publica initiala, pana la finele lunii septembrie. De asemenea, incepand cu luna decembrie, Tarom va avea management privat.

Privatizarea totala a CFR Marfa va fi executata in momentul in care "conditiile de piata vor acest lucru".

Guvernul s-a angajat in fata FMI sa ia masuri pentru eficientizarea companiilor feroviare, printre care reducerea personalului si majorarea tarifelor, si sa vanda actiuni detinute de stat la mai multe companii, inclusiv CFR Marfa si Tarom.

Citeste si Antena3

Foto: Intact Images

Rata somajului a ajuns la 4,78%: Numarul somerilor a scazut cu 17.000 fata de mai... Afacerile producatorilor de lactate, in declin. "Piata neagra" atinge insa 40%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x