Antena Căutare

CFR SA estimează pierderi de 45,78 milioane lei în acest an, la venituri totale de 4,186 miliarde lei

Compania de stat care administrează reţeaua de căi ferate din România, CFR SA, estimează pierderi mai mari, de 45,78 milioane lei în acest an, la venituri totale mai mici, de 4,186 miliarde lei, potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli rectificat pe anul 2019.

”Schimbări preconizate: Se modifică transferurile pentru întreţinere şi reparaţii la infrastructura feroviară publică. Modificarea surselor de finanţare a investiţiilor. Veniturile şi cheltuielile totale se modifică, urmare a diminuării transferurilor pentru întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară, ceea ce a condus la mărirea pierderii, faţă de bugetul de venituri şi cheltuieli iniţial, cu 12,99 milioane lei. Cheltuielile de natură salarială nu prezintă modificări”, potrivit proiectului privind bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat al companiei, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, acţionarul majoritar al societăţii.

Proiectul publicat în luna mai arăta că CFR SA estima pierderi de 32,78 milioane lei în acest an şi venituri totale de 4,255 miliarde lei.

Bugetul rectificat arată că CFR va încheia acest an cu cheltuieli totale de 4,232 miliarde lei, faţă de 4,288 miliarde lei, când indica proiecţia iniţială.

De asemenea, cheltuielile planificate cu investiţiile se dublează acum la 4,065 miliarde lei, de la 2,4 miliarde lei.

Societatea estimează pentru sfârşitul anului 23.546 salariaţi. Câştigul mediu lunar pe salariat determinat pe baza cheltuielilor de natură salarială a fost stabilit la 5.347 lei.

Creanţele restante sunt bugetate la 1,37 miliarde lei.

Sursa : news.ro

Metropolitan Residence va dezvolta în Bucureşti un proiect imobiliar de 100 milioane euro pe segmentul ultra-premium... Euro depăşeşte nivelul de 4,76 lei şi atinge cel mai ridicat nivel din ultimele 6 luni. Lira sterlină, cea mai mare valo...
Ora de vară 2023. Ce decizie a luat Comisia Europeană
Trecerea la ora de vară 2023 se face pe data de 26 martie. Totuși, foarte multe țări din...
Horoscopul zilei de 22 martie 2023. Racii se vor face remarcați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 22 martie 2023 spune că Racii dau dovadă de putere și perseverență...
Parteneri
Dovlecei umpluți cu legume și cușcuș. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x