Antena Căutare

China reduce la jumătate tarifele suplimentare aplicate pentru 1.717 bunuri americane, după semnarea primei faze a acordului comercial cu SUA

China a anunţat joi că va reduce la jumătate tarifele suplimentare aplicate anul trecut pentru 1.717 bunuri americane, în urma semnării primei faze a acordului comercial cu Statele Unite, care a adus un armistiţiu în războiul comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii, transmite Reuters.

În timp ce anunţul este similar cu angajamentul asumat de SUA în cadrul acordului, este considerat de către analişti şi ca o mişcare a Beijingului pentru creşterea încrederii, pe fondul epidemiei care a perturbat afacerile şi percepţia investitorilor.

Perspectiva economică imediată este pusă însă sub semnul întrebării de posibilitatea relatată de presa chineză ca Beijingul să invoce o clauză pentru dezastru prevăzută în acord, care i-ar putea permite să evite repercusiunile, în eventualitatea în care nu şi-ar respecta ţinta pentru achizişii de bunuri şi servicii americane în 2020.

Ministerul de Finanţe chinez a anunţat că, începând din 14 februarie, tarifele suplimentare aplicate anumitor bunuri vor fi reduse de la 10% la 5%, iar altele de la 5% la 2,5%.

Ministerul nu a menţionat valoarea bunurilor afectate de deciziem dar produsele care beneficiază de noua măsură fac parte din bunurile de 75 de miliarde de dolari pentru care China a anunşat anul trecutp va va impune tarife de 5% şi de 10%, care au intrat în vigoare pe 1 septembrie.

Într-un comunicat separat, Ministerul de Finanţe a arătat că reducerea tarifelor corespunde cu cea anunţată de Statele Unite pentru bunurile chineze, care va intra în vigoare pe 14 februarie.

Noi ajustări vor depinde de dezvoltarea situaţiei bilaterale economice şi comerciale, potrivit ministerului chinez.

Anunţul a fost bine primit de pieţele financiare. Yuanul a atins cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, iar acţiunile din Asia şi de pe Wall Street au crescut la rândul lor.

Sursa : news.ro

Uber vrea să treacă pe profit în 2020... FMI: Averea statelor din Golful Persic s-ar putea epuiza în 15 ani, în lipsa reformelor fiscale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x