Antena Căutare

Chiriile apartamentelor, la nivelul din 2006!

Chiriile locuintelor din toata tara sunt in continua scadere. Cel putin pentru unele orase, agentii imobiliari spun ca au ajuns la nivelul din 2006.

Marii pagubiti sunt proprietarii apartamentelor de lux. Anul trecut, au fost nevoiti sa isi inchirieze locuintele si la jumatate din sumele pe care le cereau inainte de criza. E valabil si pentru apartamentele de trei si patru camere. Diferentele de pret intre acestea si locuintele de doua camere aproape ca nici nu mai exista.

In 2009, un apartament de trei camere, la malul marii s-a inchiriat cu 1.500 de euro. Anul trecut, proprietarul a trebuit sa se multumeasca doar cu 700 de euro pe luna. Si chiriile apartamentelor de trei camere au cunoscut scaderi de circa 40%.

Oferta a crescut mai repede decat cererea. Datorita faptului ca nu s-au putut vinde imobilele, foarte multi proprietari au ajuns la concluzia ca ar fi bine sa le dea in chirie.

Scaderi semnificative sunt si la chiriile apartamentelor de doua camere.

Daca in primul an de criza un apartament in Targul Mures, intr-o zona buna, mobilat si utilat, costa in jur de 210 euro pe luna, in 2010, chiria a coborat la 175 de euro.

Si pretul chiriei la garsoniere a scazut mult in doi ani de criza.

In 2009 cine inchiria o garsoniera in Sibiu, putea sa plateasca lunar si 270 de euro. O avere in ziua de astazi! Acum, aceeasi garsoniera costa intre 150 si 170 de euro pe luna.

Oradea este unul dintre cele mai ieftine orase cand vine vorba de chirii. Cu putin noroc, chiria pentru o garsoniera nu sare de 100 de euro pe luna. Insa, din cauza ca au din ce in ce mai putini bani, oamenii aproape ca nici nu sesizeaza aceste scaderi de chirii.

Criza a lovit puternic in piata imobiliara. Iar din 2008 si pana acum, nivelul chiriilor a coborat si cu 40%, in unele orase.

Sursa: Antena3

BVB: Nu mai asteptati PIB-ul pe T1, bursa arata deja o evolutie pozitiva!... Guvernul a aprobat schimbarea programului Prima Casa. VEZI noutatile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x