Antena Căutare

Christine Lagarde: "FMI ar putea ramane fara bani pentru imprumuturi"

FMI ar putea ramane fara bani de imprumutat in perioada urmatoare. Anuntul a fost facut chiar de sefa institutiei in urma summitului G20. Presedintele Bancii Mondiale a reactionat imediat. Acesta prezice vremuri grele daca nu vor fi luate rapid masuri decisive.

Vin vremuri grele chiar si pentru FMI. Christine Lagarde avertizeaza ca institutia pe care o conduce nu va putea sustine o eventuala crestere a necesitatilor de finantare.


"Credibilitatea fondului si, deci, eficacitatea sa se bazeaza pe capacitatea de a face fata chiar si celui mai rau scenariu. Capacitatea noastra de creditare de aproape 400 miliarde de dolari arata confortabil astazi, dar paleste in comparatie cu nevoia de finantare a tarilor vulnerabile", a declarat Christine Lagarde, director FMI.

Declaratia vine dupa ce oficialii europeni si-au anuntat intentia de a creste fondul destinat creditarii tarilor de pe batranul continent pana la 3 trilioane de dolari. Strategia face parte dintr-un plan gandit de autoritatile franceze si germane pentru a stopa criza datoriilor.

Proiectul mai prevede si o recapitalizare masiva a bancilor europene, dar si un nou plan pentru salvarea Greciei. Barack Obama, in schimb, ii acuza pe liderii europeni ca nu s-au miscat destul de repede la aparitia primelor probleme.

Saptamana decisiva pentru Grecia continua astazi cu o vizita la Berlin a premierul elen. Giorgios Papandreu se va intalni cu cancelarul german Angela Merkel pentru o noua discutie asupra situatiei Greciei.

Moneda euro a atins cel mai mare nivel din acest an. Vezi cursul BNR!... Cum va fi afectata Romania de falimentul Greciei. Sapte previziuni care ne dau fiori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x