Antena Căutare

Christine Lagarde: "FMI nu va face compromisuri in discutiile cu Ungaria"

Fondul Monetar International intentioneaza sa continue relatia de durata cu Ungaria, dar nu va face compromisuri in cursul negocierilor cu autoritatile de la Budapesta pentru un nou acord de imprumut, a declarat directorul general al FMI, intr-un interviu pentru CNN.

Christine Lagarde a spus ca legea de functionare a bancii centrale trebuie sa respecte legislatia Uniunii Europene, ceea ce inseamna ca independenta politicii monetare nu trebuie sa aiba de suferit.

"Ungaria face in mod clar parte din Uniunea Europeana. Este o tara cu care avem o relatie stabila si de durata. Vom continua relatia cu Ungaria", a declarat Christine Lagarde, adaugand ca asteapta cu nerabdare vizita si discutiile cu Tamás Fellegi, negociatorului sef al Ungariei. "Evident ca suntem preocupati daca legislatia adoptata de autoritatile ungare este in concordanta cu legislatia europeana. Sper ca autoritatile ungare doresc ca legislatia lor sa respecte legislatia europeana, in special in ceea ce priveste independenta Bancii centrale", a declarat directorul general al FMI, potrivit portofolio.hu.

Intrebata cand vor fi reluate discutiile intre FMI si Ungaria, Christine Lagarde a spus doar ca asteapta vizita lui Tamás Fellegi, ministru fara portofoliu insarcinat cu conducerea negocierilor. "Nu facem compromisuri dar la fel nu am parasit niciodata masa negocierilor", a afirmat Christine Lagarde.

La finele lunii decembrie 2011, Standard & Poor's a retrogradat Ungaria in categoria "junk" (nerecomandat pentru investitii), dupa ce in luna noiembrie a anului trecut Moody's a luat o decizie similara. La sfarsitul saptamanii trecute, Fitch a devenit a treia mare agentie de rating care a retrogradat Ungaria in categoria "junk".

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA / Intact Images

Investitii de criza: Primaria Focsani da 3 mil. de lei pentru modernizarea cimitirului... Leul pierde teren in fata monedei euro. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x