Christine Lagarde, seful FMI: "Riscul recesiunii este mai ridicat decat cel al inflatiei"

Economia mondiala se confrunta cu riscuri "in crestere" si "optiunile de masuri" de sustinere sunt "mai reduse decat inainte", a declarat sambata directoarea generala a Fondului Monetar International, Christine Lagarde. citata de AFP.


"Economia mondiala continua sa creasca dar nu suficient, inca. Unele dintre cauzele principale ale crizei din 2008 au fost abordate dar nu de maniera adecvata", a spus Christine Lagarde, potrivit textului discursului sau, distribuit presei.

Aceste riscuri "au fost agravate de deteriorarea increderii si sentimentul in crestere ca responsabilii politici nu au convingerea, sau pur si simplu vointa, de a lua deciziile necesare", a adaugat ea.

Reducerea deficitelor "ramane un imperativ" dar politicile macroeconomice "trebuie sa sustina cresterea", avertizeaza directoarea FMI. "Politicile monetare trebuie sa ramana permisive, riscul recesiunii este mai ridicat decat cel al inflatiei", a subliniat ea.

In Europa, tarile trebuie sa-si rezolve problemele de indatorare si bancile "au nevoie de o recapitalizare urgenta".

In Statele Unite, responsabilii politici trebuie sa "gaseasca justul echilibru" intre reducerea datoriei si sustinerea cresterii iar problemele legate de sectorul imobiliare, precum confiscarile sau preturile in scadere ale caselor trebuie reglate.

sursa: Hotnews

foto: tehrantimes.com

Ultimele știri