Antena Căutare

Cifra de afaceri si comenzile noi din industrie au scazut in luna octombrie

Cifra de afaceri si comenzile noi din industrie au scazut in octombrie, iar productia industriala a ramas la nivelul din septembrie, potrivit cifrelor publicate ieri de Institutul National de Statistica (INS).


Scaderea fata de septembrie a avut la baza declinurile inregistrate de industria bunurilor de capital (-8,9%) si industria bunurilor intermediare (-6,6%).

Cresterea calculata pentru perioada ianuarie-octombrie s-a bazat pe industria bunurilor intermediare (+31,9%), industria bunurilor de capital (+26,3%), industria bunurilor de folosinta indelungata (+17,2%) si cea a bunurilor de uz curent (+1,6%).

Cifra de afaceri din industrie pe piata interna si cea externa s-a redus, in termeni nominali, in octombrie cu 4,7% fata de septembrie, din cauza scaderii din industria prelucratoare (-5%), dar, comparativ cu aceeasi luna din 2009, a crescut cu 8,3%.

Raportata la octombrie 2009, cifra de afaceri din industrie in octombrie a avansat cu 8,3%, datorita cresterii inregistrate in industria prelucratoare (+8,9%). Industria extractiva a scazut cu 5,5%.

Strauss-Kahn: Situatia economica a Europei este "foarte ingrijoratoare"... Deficitul comercial a scazut cu 4,7% la zece luni, la 7,7 miliarde de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x