Antena Căutare

Cinci companii aeriene din Europa, in pragul falimentului din cauza norului de cenusa

Cinci companii aeriene europene ar putea da faliment din cauza inchiderii spatiului aerian ca urmare a norului de cenunsa. Pierderile inregistrate la nivel international sunt de aproape 2 miliarde de dolari. Numai in Statele Unite, norul a provocat pagube de peste 600 de milioane de dolari.

Peste 6.000 de oameni au ramas fara slujba in Statele Unite dupa ce companiile americane au anuntat pierderi record din cauza suspendarii traficului aerian european. Din aceasta cauza companiile europene au fortat autoritatile sa renunte la restrictii si au reluat zborurile catre America de Nord si Asia.

Situatia este fara iesire insa pentru mai multe companii mici si mijlocii din Europa care ar putea da familent. Salvarea companiilor nu va veni din cresterea pretului biletelor, ci din ajutoarele substantiale de la stat, sustine Asociatia Internationala de Transport Aerian.

Dupa atentatele din 11 septembrie Guvernul american a oferit companiilor cinci miliarde de dolari pentru a-si acoperi pierderile.

Mii de europeni sunt in continuare blocati in aeroporturile din toata lumea. Este si cazul a doi slovaci, care dupa ce au fost blocati mai multe zile in Taiwan au hotarat sa se casatoreasca.

Peste 5.000 de pasageri au fost blocati in Taiwan din cauza norului de cenusa vulcanica. Toti asteapta sa se intoarca acasa.

Aproape o treime din Fondul Proprietatea s-a vandut pe „piata gri” la preturi derizorii... Imobiliare: Proprietarii de terenuri pierd pana la 85% din avere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x