Antena Căutare

Cinci contracte de privatizare, reziliate de AVAS

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a anuntat astazi ca in primele sase luni ale anului a fost incheiat procesul de monitorizarea postprivatizare pentru 164 de contracte de vanzare-cumparare de actiuni si au fost reziliat cinci contracte, deoarece cumparatorii nu si-au respectat obligatiile asumate. Institutia nu a precizat insa despre ce contracte e vorba.

"Veniturile alocate bugetului de stat prin activitatea de postprivatizare desfasurata de AVAS in primul semestru al acestui an se ridica la 7,089 milioane lei, sume rezultate din incasarea penalitatilor pentru nerealizarea clauzelor de catre cumparatori, din consolidari si din incasarea avansurilor la rate, pretului actiunilor, dobanzilor si penalitatilor", se arata intr-un comunicat al AVAS.

Recent, AVAS anuntase ca a recuperat in primul semestru creante de 3,97 milioane lei de la societatile comerciale aflate in insolventa sau faliment.

Institutia monitorizeaza 3.240 de contracte, incheiate pentru 2.854 de societati trecute in proprietate privata, urmarind daca au fost respectate obligatiile asumate de catre cumparatori si aplicarea sanctiunilor prevazute prin contract in cazul nerespectarii clauzelor. Printre clauzele monitorizate se numara cele privind investitiile, protectia sociala si pastrarea obiectului principal de activitate.

AVAS vrea ca pana la sfarsitul anului sa inchida procedura de monitorizare pentru cat mai multe societati.

Sursa: Financiarul

Foto: Intactimages

SIF Oltenia vrea sa evite listarea BCR prin vanzare partiala sau schimb de actiuni... Piata romaneasca de electrocasnice si IT&C a crescut cu 12,4%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x