Live acum
Prime Time 20:30X Factor

Afla ce milionari romani au intrat in insolventa!

Acesti oameni de afaceri nu au putut evita intrarea in insolventa a unor business-uri proprii, in ciuda faptului ca se numara printre cei mai bogati romani. Vezi despre ce milionari este vorba si cum au „intrat la apa” afacerile lor.

1. Dinu Patriciu. Considerat cel mai bogat roman, potrivit topului Forbes 500 Miliardari, cu o avere estimata la 2,1-2,2 miliarde de euro, omul de afaceri „a trecut pe linie moarta” companiile din retail in care a investit in ultimii ani de criza, Minimax si Mic.ro Retail.

Cele doua companii au intrat in insolventa la inceputul anului la cererea proprie, dupa ce si alti creditori solicitasera acelasi lucru in instanta.

Patriciu detinea in luna septembrie a anului trecut 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si Minimax.

Dupa depunerea cererii de insolventa in cazul Macro si Minimax, toate unitatile de tip discount au fost inchise. Ulterior, compania a intrat in faliment, toate activele fiind in curs de lichidare. Aceeasi soarta ar putea fi impartatita si de reteaua Mic.ro, ale caror magazine si-au tras si ele obloanele, iar o parte din spatiile in care functionau unitatile de retail au fost scoase la inchiriat.

2. Petrica Usurelu. Proprietarul Piritex Group, pozitionat pe locul 215 in Top 300 Capital cu o avere estimata la 25-30 milioane de euro, si-a lasat acest business pe mana specialistilor de la Casa de Insolventa Transilvania (CITR), numita de judecatori noul administrator al societatii la momentul admiterii intrarii in insolventa.

Piritex este prezenta pe piata din Romania din 1994 si distribuie mocheta, covoare, linoleum, parchet, adezivi si accesorii.

Petrica Usurelu mai detine o participatie de 20% in cadrul proiectului industrial Ploiesti West Park, restul fiind controlat de grupul belgian Alinso. Usurelu a comasat in decurs de un an o serie de terenuri agricole achizitionate de la persoane fizice si a trecut in intravilan un lot mare de 220 de hectare situat in comuna Aricestii Rahtivani de langa Ploiesti.

Tot articolul, in Income Magazine!

foto: Intact Images

Recomandari