Antena Căutare

Clasamentul celor mai vandute branduri de consum din Romania

Un clasament al celor mai vandute branduri de consum din Romania a fost realizat de ZF. In top 20 se afla opt marci locale si 12 branduri de talie internationala, companii ce ruleaza anual 2,1 miliarde de euro, mai exact 10% din vanzarile totale de bunuri de larg consum realizate in Romania.

In clasamentul intocmit pe baza datelor oferite de companii au intrat numai patru firme cu capital romanesc. Cele mai mari piete dintre cele analizate, precum cele ale tigaretelor, berii si sucurilor, sunt dominate de multi ani de multinationale.

Pe locul intai in ceea ce priveste recordul de vanzari se afla Kent, care realizeaza afaceri estimate de la jumatate de miliard de euro, adica 25% din piata locala a tigaretelor.

Ultimele locuri din clasamentul realizat de ZF au fost ocupate de guma de mestecat Orbit (Wrigley), branzeturile Hochland si scutecele Pampers (P&G), care genereaza fiecare un business anual estimat la aproximativ 40 mil. euro.

"Intr-o evaluare financiara a valorii unui brand, un element foarte important este capacitatea acestuia de a genera vanzari in viitor. De asemenea, cifra absoluta a vanzarilor trebuie ponderata cu forta brandului respectiv si cu masura influentei brandului pe piata pe care activeaza", a declarat Mihai Bogdan, CFO si Partener al Brandient.

Top 10 al celor mai vandute branduri de consum:

2010/05/19//46194-branduri.jpg

Isarescu: Cresterea taxelor si a impozitelor ar mari ponderea inflatiei fiscale de la 66% la 90%... Sebastian Vladescu: "FMI a venit cu propunerea sa crestem taxele, fara a renunta la scaderea salariilor"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x