Antena Căutare

CNAIR: S-a lansat proiectul de amenajare a trecerilor la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată, contract estimat la peste 34 milioane lei

CNAIR, în calitate de beneficiar, si dezvoltatorul Vesta Investment au prezentat, joi, proiectul "Măsuri de îmbunătăţire a siguranţei traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată", finanţat din fonduri europene nerambursabile. Valoarea totală a contractului este de 34,3 milioane lei şi are ca durată de implementare 24 de luni.

Acest proiect, finanţat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, are ca scop creşterea siguranţei rutiere prin amenajarea a 246 de treceri la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată până la sfârşitul anului 2021.

Proiectul constă în amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor naţionale cu calea ferată şi presupune montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulaţie.

În plus, se are vedere amenajarea semnalizării rutiere orizontale (simboluri preformate şi benzi rezonatoare din marcaj rutier) şi a unui marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanţă de 50 m, între barieră şi indicator).

”Implementarea proiectului va creşte gradul de siguranţă a traficului, prin adoptarea soluţiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naţionale la intersecţia cu trecerile la nivel cu calea ferată”, se arată în comunicat.

Sursa : news.ro

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu: Pentru prima dată în istorie, România s-a împrumutat cu dobânzi negative în euro. Dacă... ANALIZĂ: Pentru moment, nu se poate vorbi de un efect direct al apariţiei coronavirusului în România asupra cursului de ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x