Antena Căutare

CNVM va infiinta un departament specializat pentru protectia investitorilor din piata de capital

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) va infiinta un departament specializat pentru protectia investitorilor de pe piata de capital, a declarat vineri Lorand Kralik, comisar la autoritatea de reglementare.

"Pentru o colaborare cat mai buna cu investitorii, ne propunem infiintarea in cadrul CNVM a unui departament specializat pentru protectia investitorilor. In urmatorii ani, protectia investitorilor se va imbunatati prin colaborarea CNVM, a institutiilor pietei de capital si a asociatiilor profesionale", a afirmat Kralik, prezent la conferinta "Perspective privind modificarea legii pietei de capital", organizata de CNVM, Casa de Avocatura Dutescu & Partners si Facultatea de Drept Bucuresti.

Kralik a aratat ca anul trecut Comisia a inaintat companiilor listate 2.300 de notificari si 400 de atentionari in legatura cu neclaritatea informatiilor privind raportarile transmise pietei.

In perspectiva imbunatatirii legislatiei pietei de capital, comisarul CNVM crede ca ar trebuie revazute si cazurile si conditiile in care Fondul de Compensare a Investitorilor trebuie sa acorde despagubiri detinatorilor de actiuni.

"Am avut cazuri in care, datorita aplicarii legii, investitorii nu au putut fi compensati. Incapacitatea de plata trebuie stabilita in urma unei evaluari, insa daca lipsesc unele documente din aceasta evaluare se ajunge in instanta si, astfel, investitorii pot fi compensati doar in urma unei sentinte judecatoresti", a mai spus Kralik.

Tot articolul, in Jurnalul National

Cursul leu/euro a mai crescut cu 0,6 bani... Economia Romaniei va scadea cu 1,2% in acest an, dar va reveni pe crestere in 2011...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x