Antena Căutare

Codul Fiscal, modificat a 12-a oara in 2010: revine impozitul de 3% la microintreprinderi

Guvernul renunta si la introducerea taxei forfetare. La 1 octombrie a fost eliminat impozitul minim. Din 2005 si pana in prezent, legislatia fiscala a fost modificata de nu mai putin de 47 de ori.

Guvernul a ajuns la concluzia ca impozitul forfetar este mai greu de administrat, iar din aceasta cauza va renunta la el si va reve­ni la taxarea cu 3% a veni­turilor microintreprinderilor. Ar fi pentru a 12-a oara in acest an cand Execu­­tivul decide modificarea Codului Fiscal.

Analistii spun ca eliminarea impozi­tului minim reprezinta o masura de sus­tinere a intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), fiind o decizie de care economia avea nevoie.

Intreprinderile mici si mijlocii tre­buie sustinute, pentru ca acestea, cel pu­tin, sa-si mentina numarul de angajati la nivelul actual, iar somajul sa nu mai creas­ca. E greu sa vorbim de angajari daca economia se comprima. In intreaga lu­me sectorul IMM este sustinut cu bani de la buget, inclusiv in Germania, dar in aceas­ta situatie deficitul bugetar creste", a de­clarat Lucian Anghel, economist-sef la BCR.

Romania a agreat cu Fondul Monetar International o tinta de deficit bugetar de 6,8% anul acesta si de 4,4% in 2011.

Astfel, pentru a atinge nivelul defi­citului stabilit cu FMI si pentru a com­pensa eliminarea impozitului minim, Executivul s-a angajat sa continue refor­me­le in sectorul de sanatate, sa reduca sub­ventiile pentru animale in 2011, sa ratio­nalizeze ajutoarele de stat si sa con­tinue reducerea numarului de bugetari.

Tot articolul, in Financiarul

Constructorii se pregatesc pentru un nou an de declin... Romania are 30.000 de functionari pentru colectarea impozitelor, dar ocupa ultimul loc din UE la acest capitol...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x